2023. március 29. - Auguszta, Bertold napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.06.05 - 14:34

Éget a zseléd?

A nyár beköszöntével minden műkörmös tapasztalja, hogy az építő zseléje jobban éget, mint a hűvösebb időszakban. Ennek egyetlen oka van: a zselé hőmérséklete is arányosan növekszik a helyiség úgynevezett szobahőmérsékletével.

A vendégek egyáltalán nem szeretik, hogy ennek az égető érzésnek vannak kitéve, illetve gyakorta kérik a műkörmösüket, hogy építsenek nekik olyan zselével, ami kevésbé, vagy egyáltalán nem éget. A zselé égetésével kapcsolatban még fontos kiemelni azt a tévhitet is, hogy ha egy zselé éget, az rossz is. Ez nem igaz. A zselé a polimerizáció során azért süt, mert a fény aktivátor hatására az óriásmolekula kialakulásakor felgyorsul a részecskék mozgása, ami a súrlódása során hőt termel. Ez a hő nem tud teljes egészében felfelé eltávozni, hanem sajnos lefelé, a körömlemez alá is jut belőle. Ez sütő, melegedő érzésként jelentkezik a körömlemez alatt. A sütő érzést több módon is elkerülhetjük. A legelterjedtebb módszer a váltott tégelyes munka, azaz egyik tégely a hűtőszekrényben (de nem a fagyasztó részben) a másik tégely az asztalon. Vendégenként váltakozva használhatjuk, nyáron kiváló módszer az anyag túlterülésének az elkerülésére is. Egy másik módszer szerint szakaszosan köttetjük a vendég körmén az anyagot, miszerint az első 20 másodpercben a lámpa szűrt elülső fényéig toljuk csak be a kezet, majd ezt követően teszük be teljes egészsében a lámpa alá.  Ebben az esetben használjunk kemény építő zselét, ugyanis a szakaszos köttetés első etapjában a lágy zselék jó eséllyel folynak be az oldalsó körömsáncokba. A harmadik, idén elterjedő módszer az, hogy a clear és a Cover Pink építő zseléinket egyszerűen lecseréljük CN Xtreme Fusion Gélre, ami még led lámpában sem éget, ráadásul extra gyors a kötésideje. 

Az új típusú uv/led lámpákon már van "low heat" funkció, ami felezi a fénykibocsátás mennyiségét, így bár elhanyagolható erősségben melegedni fog a zselé alatta a kötés során, de nem éget. Ha éppen lámpavásárlás előtt állsz, mindenképpen tájékozódj, hogy  "low heart" funkcióval ellátott-e a kiszemelt termék.

A nyári zselézés nem kell, hogy kötelező jelleggel sütős rémálom legyen, sem neked, mint műkörmösnek, sem pedig a vendégednek. Megfelelő stratégia, kipróbált módszerek követése és egy kiváló uv/led lámpa örökre megszünteti a szalonodban ezt a stressz forrást.

 

uv led - low heat funkció lassítja az anyag kötését

nyáron az égetőbb anyagok forrósodását enyhíti, de picit tovább tart

CN LEDXTREME lámpában ez létező funkció

Fusion Gél

szakaszos köttetés, kemény építő zselé

hűtés

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom
https://www.japanenviro.org/slot-gacor/https://adageo.com.br/slot-gacor-maxwin/https://matricula.facmais.edu.br/https://www.imagewell.eu/slot-demo/https://businessadvise.org/slot-demo/https://www.japanenviro.org/togel-online/https://aji.co.id/img/slot-gacor/

slot demo gratis