https://www.traditionrolex.com/1

Vendég vagy bizalmas?

2024. április 20. - Tivadar, Tihamér, Töhötöm napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.04.05 - 11:34

Vendég vagy bizalmas?

A műkörmös gyakran felér egy pszichológussal - mondják, csak kevesen tudják hol a határ a bizalmas témákban. Adjunk-e tanácsot, nyílvánítsunk-e állásfoglalást egy-egy elénk tárt esetben, szituációban?

Egy műkörmösnél a vendég akár másfél, két órát is ot tül. A körmös fogja a kezét, akaratlanul is kialakul egy bizalmas légkör. Gyakorta a vendégek olyan életszakaszt vagy szituációt mesélnek el nekünk, amire egyébként nem is vagyunk kíváncsiak. Minden szándékunk ellenére is beavatnak a legapróbb magánéleti dolgaikba, s nem egyszer tanácsot is kérnek.  Minden műkörmös kétszer is gondolja meg, hogy egyáltalán eljusson-e a füléig az, amit a vendége elmesél. Nem könnyű a fülünket becsukni, sajnos elsőre nem is fog menni, de talán akad valami, ami ilyenkor a segítségedre lehet. Amikor leülsz dolgozni, tudatosítsd magadban, hogy kívülzársz az életeden minden más személy konfliktusait, mert azok nem a tiédek és nem tartoznak rád. Ha elmondja neked a vendég, akkor sem hallgatod, csak hallod. Mert közben egyetlen dologra koncentrálsz, a munkád minőségére. Nem foglalsz állást semmilyen tekintetben, nem segítesz haragudni és nem kapcsolódsz bele a vendég által elmondottakba. Mindenről lehet véleményed, de a legokosabbat akkor teszed, ha ezt megtartod magadnak. Persze ez sem könnyű. Amikor a vendéged, miközben fogod a kezét, szó szerint zúdítja rád a problémáit, azt nem könnyű hárítani. Gondolatban hozz egy elhatározást, hogy semmilyen tekintetben sem vállalsz részt a vendéged problémáiból. Az elhatározást gyakorold, mentálisan nagy segítségedre lesz már pár nap után is. Gondolatban zárd be az elméd és tedd a dolgod a legjobb tudásod szerint. Koncentrálj arra a munkafázisra amiben éppen vagy. Ha a vendég kérdez, semmiképp ne adj tanácsot és ne nyilváníts véleményt. Ugyanis ha megteszed, abban a pillanatban már a tiéd is lesz a vendég problémája, s pár hét múlva azon kapod magad, hogy este lefekvéskor is zaklatják a gondolataidat a mások által elmondott különféle problémák.


A legjobb tanács egy műkörmösnek, ha a vendége panaszáradatot zúdít rá, hogy csakis úgy tudod más problémáját elengedni, ha meg se fogod.
 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1