https://www.traditionrolex.com/1

Mutatós fotók a munkáidról

2024. április 24. - György, Fidél, Debóra napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Divat-trendek rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.08.17 - 14:03

Mutatós fotók a munkáidról

Minden műkörmösnek a két legnagyobb - és ami a legfontosabb - ingyenes reklámhordozója van: a vendége által viselt körmök s az azokról készült fotók. Hogyan lehet mutatós képeket készíteni az elkészült munkáról úgy, hogy az további vendégeket, esetleg tanulókat vonzzon be? A feladat sikeressége nem annyira bonyolult, hogy ne lehetne akár egy jobb minőségű telefonnal megoldani.

Fények
 
Megfelelő fény nélkül nem tudjuk megmutatni a képen a precíz részleteket. Szabadban történő fotózásnál vonuljunk félárnyékba, nem szerencsés például egy déli napfényben, a körmön visszacsillanó összevisszaságokat fotózni. Mivel az esetek nagy részében nem tudunk hosszú negyed órákat rászánni a fotózásra (nem utolsósorban a vendég meg sem fizeti ezt az időt) így legjobb, ha a munkaasztalunknál fotózzuk az éppen elkészült munkánkat. A mesterséges fényforrásunk lehet akár az asztali lámpánk is, de kizárólag hideg fehér fényű izzóval. Ügyeljünk rá, hogy a fények egyenletesen csillanjanak vissza a körmök felületén,ugyanis ez nagyon sok mindent elárul a készítője munkájáról. Tömegével lehet olyan köröm fotót látni, ahol a fény a köröm felszínén hullámosan törik meg, s ez máris elárulja, hogy a készítő körmös reszelés terén nem állt a helyzet magaslatán. Már pedig a fotón lévő munkánk ad el minket, így aztán a fotózással érdemes kísérletezni a legoptimálisabb eredmény érdekében.
 
Eszköz
 
Fényképezőgép vagy mobiltelefon? A legtöbb középkategóriás, vagy esetleg jobb minőségű mobiltelefon már nagyon szép felvételt készít, ha biztos kézzel tartjuk. Azoknál a telefonoknál, ahol a fotózás előtt be tudjuk állítani a szelektív fókuszt, azaz a háttérlágyítást, elmosást, használjuk bátran ezt az opciót. Sőt, egészen közeli képeknél (például díszítés bemutatásánál) fókuszálhatunk csupán egyetlen körömre, a kevésbé hangsúlyos képrészleteket nyugodtan homályosítsuk el. A telefonnal való fotózásnál egyetlen dologra figyeljünk nagyon, ez pedig az objektív torzítás. A telefon előre-hátra billentésével kereshetjük meg azt a pozíciót, ahol a legkevésbé torzul egy-egy köröm hossza és szélessége. Amatőr fényképezőgépek esetén használjuk a makró üzemmódot, ami minden gépen megtalálható. Legegyszerűbben készíthetünk képet fix 50 mm-es objektívvel, általában 2,8 rekeszbeállítással.
 
Háttér
 
Háttérnek válasszunk lágy esésű, fehér textilt vagy ívesen behajlított, nagyméretű műszaki rajzlapot, esetleg logózott szilikon gyakorlólapot. A fehér háttér optimalizálja az összes többi szín középárnyalatának megjelenítését, valamint remekül deríti a fotózandó témát.
 
Kompozíció
 
A fotózandó körmöket helyezzük el úgy a háttér előtt, hogy azok ne takarják egymást, a szemnek kellemes, könnyen áttekinthető kompozíciót alkossanak. A tíz ujjat legyezőszerűen egymásra helyezve a rossz fotó ékes példája. Ehelyett tegyük az ujjakat az asztal síkjához képest nagyjából 45 °-os szögbe, zárjuk össze őket és igazítsuk be a körmöket úgy, hogy a fény egyenletesen csillanjon be minden köröm felületén. Kellékekkel bánjunk szűkmarkúan, a kevesebb több elve itt is érvényesül. A hangsúly legyen a gyönyörű körmökön és ne az azokat körbevevő csillogó strasszokon, gyöngyökön vagy egyéb körítésen. Aranyszabály: egyetlen élő virágszirommal sokkal szebb hatást érhetünk el, mint egy kazal selyemvirággal. Mutassuk meg a munkánkat akár egyetlen rózsaszirommal - az eredmény önmagáért beszél majd.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1