https://www.traditionrolex.com/1

Gel-Lac praktikák

2024. április 18. - Andrea, Ilma, Apolló, Aladár napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Forrás: mukorom.hu
Szerző: mukorom.hu
Publikálás: 2011.02.03 - 13:13

Gel-Lac praktikák

A legújabb sikerszolgáltatás, vagyis a zselés lakkozás alapanyagai, a Gel-Lac-ok már megjelenésük után hatalmas sikereket arattak a szalonokban. Az egyedülálló Gel-Lac-ok használatával kapcsolatban adunk most néhány tippet, műhelytitkot.

Gel-Lac tippek:

1.    Alapréteg:
A köröm előkészítése után a Gel-Lac clear-rel vékonyan alapozó réteget kell felvinni és a köröm élét is le kell zárni, mind az alapozó clear-rel, mind a színnel.
Előfordulhat, hogy a szín felvitelekor az anyag megcsúszik az alaprétegen (elmosódik a körömsánc közelében, nem lesz szép, kontúros).

Tipp:
A szín elmosódásának elkerülése érdekében két dolgot tehetsz:
1. vagy vékonyabban kened az alapréteget, így köttetéskor kevesebb ragacs keletkezik a felületén
2. vagy az alapréteg köttetése után egy kitörölt ecsettel vagy szivacslappal eltávolítod a ragacsot


2.    Tökéletes fedés:
A legtöbb Gel-Lac már egy rétegben is tökéletesen fed. Van azonban néhány szín, amelyet érdemes két vékony rétegben felvinni.

Tipp:
Amennyiben azt tapasztalod, hogy a színes Gel-Lac lámpázás közben összeráncolódik, bőrösödik, a későbbiekben figyelj rá, hogy vékonyabban kend az anyagot. Inkább két vékony rétegben kend fel a színt és rétegenként köttesd. (Ne felejtsd el a köröm élére is ráhúzni a színes anyagot.)
Ha összeráncolódott (vastag a felvitt színes Gel-Lac réteg), köttesd tovább a színt (hogy átkössön a vastagabb réteg), majd a clear fedőréteg felvitele, és annak lámpázása után kisimul a réteg.  

3.    Gel-Lac kötése:
A Gel-Lac-ok megfelelő arányú zselé-lakk összetételüknek köszönhetően tökéletesen átkötnek.

Tipp:
Egy-két Gel-Lac-nál előfordulhat, hogy kötés után a fedő clear réteg felvitelénél azt tapasztalod, hogy az ecset visszaszedi a színt. Ilyenkor a színes réteg nem tudott megkötni.
1.    valószínűleg vastag a színes Gel-Lac réteg, így nem tudott átkötni 2 perc alatt a lámpában (lásd 2. pontban leírtak)
2.    érdemes ellenőrizni, cserélni UV lámpádban a csöveket, a megfelelő fényerő és a tökéletes kötés érdekében

4.    Gel-Lac tartóssága:

A Gel-Lac a lakkozás egyszerűségével nyújtja a zselékhez hasonló tartósságot (3 hét).

Tipp:
Amennyiben a vendég úgy jön vissza, hogy a Gel-Lac a hagyományos körömlakkokhoz hasonlóan a szabadszélnél felvált, lepattogott, érdemes rá odafigyelned, hogy legközelebb a szabad szél élére is ráhúzod-e az anyagot és  lezárod-e. (Ugyan úgy, mint a hagyományos lakkozás esetében.)

A Gel-Lac-ok rugalmas, leoldható anyagok, melyek ideális arányban tartalmaznak zselét és lakkot egyaránt (ezért van lakk szaguk), így pigment felvételük és fedésük egyedülálló, nem csomósodnak! A körömlakkoknál tartósabbak, azonban saját köröm erősítésére nem alkalmasak. A gyengébb körmű vendégeknél saját köröm erősítésére alkalmas leoldható zselével alapozz a Gel-Lac Clear helyett.

5.    Gel-Lac leoldása:

A Gel-Lac a saját körmök károsodása nélkül kíméletesen eltávolítható, leoldható.

Tipp:
A Gel-Lac leoldásához mindössze 1. ujjankénti leáztató gyűrűre, 2. oldó folyadék, 3. bőrfeltoló-kaparóra van szükség. Ehhez nem kell mást tenni, mint a gyűszűkbe megfelelő mennyiségű Acrylic Removert tölteni (lanolint tartalmaz, így gátolja a bőr kiszáradását, kifehéredését), majd áztatni kb. 3 percig. Az oldási folyamat végén lehúzzuk a gyűszűket és a bőrfeltoló-kaparónak a kaparó felével a körömsáncnál az anyag alá nyúlunk, majd a szabad szél felé haladva letoljuk az anyagot.

Fontos!!!!
A Gel-Lac (akárcsak a leoldható zselék) nem oldódnak teljes mértékben! Áztatás során az anyag csupán annyira oldódik meg, hogy kaparó segítségével kíméletesen le tudjuk tolni. Tehát mindenképpen szükség van rá, hogy bőrfeltoló-kaparóval távolítsuk el az oldó folyadékban  feloldódott Gel-Lacot.
 
 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1