https://kingdebglobal.com.ng/wp-content/slot777/

https://chat.ibero.mx/extension/slot-demo/

https://monitorfuerzaletal.com/public/js/slot-deposit-pulsa/

https://runyontreecare.m3server.com/assets/slot-zeus/

https://tickets.shabakeh7.tv/demo-slot-gratis/

https://www.techniumscience.com/slot-demo/

https://revista.ivc.br/demo-slot/

https://reviews.gardengatemagazine.com/slot-gacor/

Segítség a kezdőknek: A fertőtlenítés

2023. április 1. - Hugó, Agád napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2017.06.02 - 07:01

Segítség a kezdőknek: A fertőtlenítés

A műkörmös szakma egyik sarkalatos pontja a fertőtlenítés fontossága. Ennek elhanyagolása súlyos, esetenként akár polgári peres esetekhez is vezethet.

A műkörmös munka ott kezdődik, amikor a vendég megérkezik. Ezt követően fertőtlenítős folyékony szappannal, folyó meleg vízzel legalább fél percig kezet most, majd papírtörlőben megtörli a kezét. Ezt követően a műkörmös ugynígy megmossa a kezét, s ugyancsak eldobható törlőkendővel megtörli azt.  Az asztalhoz leülve a műkörmös kirakja a fertőtlenítésre szánt eszközeit: bőrfeltoló kaparó, olló, csiszolófejek, reszelők, portalanító. A diagnosztizálás ideje alatt az eszközfertőtlenítő hatóideje pont lejár, ami 5 perc. Ezt követően a fém eszközeinket töröljük le száraz papírtörlővel, a rozsdásodás elkerülése miatt.
A diagnosztizálás elkezdése előtt fújjuk le széles spektrumú bőrfelrtőtlenítővel a vendégünk mindkét kézfejét, ujjait, körmét, majd fordítsuk meg a kezét, s fújjuk le a tenyerét is, csuklóig, majd fújjunk be közvetlenül a  körme alá is. Sok körmös talán sietségből vagy felületességből a fertőtlenítő folyadék köröm alá való bejuttatását elmulassza, ami igen  nagy hiba. Ugyanis  a köröm alatt lévő fertőző mikroorganizmusok bizony megfertőzhetik az eszközeinket, ezáltal a következő vendégünket, s magunkat is.
A bőrfertőtlenítőnk legyen széles spektrumú, azaz pusztítsa el a vírusokat, baktériumokat és a gombákat.
Minden fertőtlenítő oldat csomagolásán(flakon, utántöltő) a gyártó köteles feltüntetni a hatóidőt, és a fertőtlenítő szer hatékonyságát. Egyes szerek csomagolásán külön kiemelik az AIDS, a Hepatítis, vagy a Rota vírusokra való hatékonyságot is. Keressünk és válasszunk minél hatékonyabb fertőtlenítőt, hiszen az egészségünk, a jó hírünk és a vendégünk egészsége is múlik ezen.
A vendég kezének és körme alsó-felső részének a fertőtlenítése után fertőtlenítsük le a saját kezünket is,  de a hatóidő beratását vegyük figyelembe.
A felületfertőtlenítőket jobbára oldat formájában alkalmazzuk az asztalunk, a mosható falfelület és a mosdó-toalett fertőtlenítésére. Fordítsunk nagy gondot az asztalunk és a munka környezetünk kifogástalan tisztaságára. A műkörmös szakmában a megfelelő fertőtlenítési eljárásokkal minden esetben kiküszöbölhetjük a fertőző kórokozók terjedését.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár
https://adageo.com.br/slot-gacor-maxwin/https://matricula.facmais.edu.br/https://businessadvise.org/slot-demo/https://www.japanenviro.org/togel-online/

https://depikjurnal.unsyiah.ac.id/

https://ecif.eng.ui.ac.id/slot-gacor-online/

https://bbt.kemenperin.go.id/-/gacor-slot/

https://rsud.sumbawakab.go.id/slot-gacor/