https://www.traditionrolex.com/1

Mit ajánlsz a vendégednek?

2024. április 20. - Tivadar, Tihamér, Töhötöm napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.08.14 - 07:34

Mit ajánlasz a vendégednek?

A műkörmös szolgáltatásnak sosem szabad ott véget érnie, amikor a körmös felkeni az ápoló olajat, majd beírja a következő időpontot, s elköszön. Nagy hiba! A szalagmunkán végzett körmök bár gyönyörűek, de a vendégekkel még ezen felül is törődni kell. Feltétlenül ajánljunk nekik otthoni kézápolást, s ehhez pedig néhány terméket.

A műkörömépítők az ápolási szakasszal gyakran befejezettnek tekintik a munkát, pedig nagyon fontos az otthoni kézápolásra a tanácsadás. Lehet, hogy legutoljára te is OKJ-s vizsgán adtál utoljára tanácsot a vendégednek? Nos, a képlet pedig egyszerű: az a vendég, aki azt érzi, hogy törődnek vele, a szolgáltatónál marad. A törődés legyen valódi és őszinte, hiszen a törődésedért cserébe bevételt kapsz. Kétféle módon is. Egyrészt a visszajáró vendég kiszámítható jövedelemforrás, amivel előre tudsz tervezni. Ezekből fizetheted a számláidat és a közterheidet. Ebből vásárolsz anyagokat és ebből fogsz továbbképzésekre is járni. Tehát fontos, hogy minél több állandó vendéged legyen. A vendéged csak akkor lesz állandó, ha elégedett, tehát, törődj vele. Vedd észre a cuticula bőrének állapotát, és ajánlj neki otthonra cuticula olajat. Ha tartasz a fiókodban egy üvegcsével pluszban, akkor el is adhatod neki, kvázi ebből is egy pici többletbevételre tehetsz szert. Ha a bőre csak itt-ott száraz, repedezett, akkor is számtalan kézápoló krémet ajánlhatsz neki, amit tőled szintén meg tud vásárolni. Még az is lehet, hogy pont azért veszi meg, mert tetszett neki annak a krémnek az illata, amit te használtál. (Ügyelj, hogy kizárólag jó minőségű termékeket használj, ellenőrzött helyről vásárolj, hiszen ezzel csökkented az allergiás reakció esélyét.)

Sok vendég szívesen venne otthonra is reszelőt, hát ne csupán karácsonykor adj neki "Boldog karácsonyt" feliratú reszelőt, hanem ha szükséges, legyen pár darab pluszban. A hölgy vendégek gyakorta gondolnak a körmösnél is a párjukra, így ajánlhatsz nekik a férjük számára is lábáztató sót, lábápoló termékeket vagy akár egy japán manikűr szettet is.

Kifejezetten a vendégek kényelmére készültek a színazonos géllakk és körömlakk párosítások, amit vétek lenne kihagyni az ajánlatból.

Kezeld a kézápolási tanácsadást és a termékajánlást udvariasan, előzékenyen és tapintatosan, de ne tukmálj semmit erőszakosan a vendégeidre. Hidd el, vendégeid hálásak lesznek a kedvességért és a gondoskodásodért.

 

B.E.

 

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1