https://www.traditionrolex.com/1

Okleveles Műköröm tanfolyam - elhelyezkedési lehetőség

2024. április 19. - Emma, Malvin, Zseraldina napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörmös tanfolyam rovat cikke

Publikálás: 2015.11.04 - 09:01

Megkérdeztük a Minisztériumot

a 4-6 napos "Okleveles" műköröm tanfolyamok által biztosított elhelyezkedési lehetőségekről

Okleveles műköröm tanfolyam - munkavállalásSok olvasónk által érdekesnek tartott téma a jellemzően 4-6 napig tartó, Oklevelet adó műkörmös, vagy pedikűrös tanfolyamon kapott tudás felhasználhatósága. Lehet egy oklevéllel munkát vállalni vagy nem? Esetleg alkalmazottként elhelyezkedhetek vele?

Sokféle fórumon sokféle vélemény hangzik el erről a kérdéskörről. Utánajártunk a témának a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy a találgatások helyett végre tiszta képet lássunk.

Idézet a Minisztérium tájékoztató leveléből:

"A jobb esetben pár napos oklevelet adó "képzések" nem felelnek meg sem szakmailag, sem pedig jogilag a kiadott rendelkezéseknek. Tehát az egyéni vállalkozó, az egyéni cég, a Kft. és a Bt. által foglalkoztatott valamennyi munkavállalónak is rendelkeznie kell szakmai bizonyítvánnyal, amely tanúsítja az államilag elismert szakképesítést.

Előzőek alapján csak az a személy folytathatja a szóban forgó tevékenységeket, aki az előírt, az Országos Képzési jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet szerinti állam által elismert szakképesítéssel rendelkezik."

Tehát a Műkörmös és Pedikűrös szakma is csak OKJ bizonyítvány birtokában végezhető.

A levél teljes tartalmát ide kattintva olvashatod.

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1