https://www.traditionrolex.com/1

Veszélyes hobbi: Youtube-ról körmözni

2024. április 24. - György, Fidél, Debóra napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörmös tanfolyam rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.03.05 - 09:56

Veszélyes hobbi: Youtube-ról körmözni

Számtalan veszélyforrást tartogat a videóról tanult körmözés. Egyrészt, komoly egészségkárosodást okozhatunk vele magunknak, vagy annak akinek fabrikájuk a körmét. Másrészt többezer videó mutatja be a lehető legrosszabbul a különféle építési technikákat.

Mivel a videók gyakran magyarázat hiányában mutatják a téves építési, vagy egyéb eljárási módokat, így az önjelölt körmös még csak a kérdéseire sem kaphat választ. Végtelen hibák sorozatát követi el ezek alapján, majd csodálkozva tekint a fellevegősödött, eltört, vérző, vagy begombásodott köröm láttán - amire előzőleg azt hitte: "Megy ez nekem!"

Nem megy. Higgyétek el, alapos anatómiai, bőrgyógyászati és anyagismeret nélkül soha nem fog menni. Mint minden más szakmát, ezt is alaposan meg kell tanulni, s ha lehet, a legjobb tanároktól.

A Youtube veszélyes zóna azok számára is, akik csak a saját körmüket szeretnék otthon rendbehozni, vagy megépíteni.

Ha mindenképp körmözni szeretnél, akkor válaszd a hivatalos, egyenes utat, jelentkezz OKJ-s képzésre, ugyanis itt minden kérdésedre választ kapsz. A szakma legkiválóbb oktatóitól tanulhatsz, felügyelet alatt gyakorolhatsz, azonnal kiküszöbölik a hibádat, s nem esel bele abba a szakmai csapdába, amit egy képzetlen körmös rendre elkövet.

Ha mindenképp többször is szeretnéd látni azt, hogy mik a legprecízebb technikák az építés során, akkor szívesen ajánljuk a figyelmedbe a műköröm tévét, ami kifejezetten körmösök részére készült, rengeteg kiváló videóval. A kisfilmet megtekintése azonban nem pótolja az OKJ-s képzés tananyagát, inkább kiegészíti, s az ismereteidet szélesíti a tanfolyamon tanultakra alapozva.

A Műköröm tévé videóit itt találhatod, jó tanulást, jó fejlődést mindenkinek!

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1