2023. március 29. - Auguszta, Bertold napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

A körömszalonokról rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.08.02 - 07:41

Hosszú életű porcelán ecseteink

A szalonkörmösök egyik legféltettebb munkaeszköze a porcelán építőecset. Féltő gondossággal ápolják, hiszen a rendben tartásuk a kifogástalan építés egyik záloga.

Lássuk, melyek a porcelán építő- és díszítőecsetek élettartamának megnövelésére szolgáló praktikák!

1. Építés közben mindig körültekintően töröljük az ecset szőrét, kétoldalasra, s ha kell, a nyél forgatásával töröljünk neki hegyet.

2. Ha az ecsetünket sokáig ugyanazon a papírtörlő részen töröljük, akkor visszaszedi a szőre közé a nedves porcelán foltokat, s ezáltal az anyag bekerül a szőrszálak közé.

3. Ha az ecsetünket a munka végeztével nem öblítjük ki alaposan tiszta liquidben, akkor fennáll a bekötés veszélye, azaz az ecsetbe belekeményedik a porcelán.

4. Az ecsetbeavatást végezzük el minden új ecsetnél. A türelmes és körültekintő eljárás megakadályozza a későbbi sárga foltot eredményező hibás tünetet.

5. Tartsuk szem előtt, hogy a porcelán ecset hegye nagyon precíz munkára alkalmas, ezért óvjuk és tartózkodjunk minden támasztó nyomástól.

6. Soha ne maradjon az ecsetünk a liquid tartóban, az ecset kitörölve, vízszintes állásban pihenjen.

7. Ha fejjel lefelé tároljuk az ecsetünket, akkor a szőr között lévő liquid valamelyest visszaszivároghat a fém befogószárba, majd megoldja az ott lévő ragasztót, s az ecsetünk munka közben sárga foltot hagy maga után.

8. A jó porcelán építő ecset nem olcsó. Az olcsó ecsetek ebben az esetben sajnos mindig silány minőségűek.

9. Az ecsetre csakis akkor tegyük a fém zárókupakját, ha az rendelkezik szellőző nyílással a végén. Zárt végű zárókupakot ne helyezzünk az ecsetre, mert befülled és megint csak sárga foltot észlelünk.

10. Egy jól karbantartott porcelános építő ecset évekig szolgálja a gazdáját. Ne habozz tanácsot kérni műkörömépítő Mester kolléganőidtől, ismerőseidtől, tanárodtól, ha bajba kerültél az ecset karbantartásával kapcsolatban!

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom
https://www.japanenviro.org/slot-gacor/https://adageo.com.br/slot-gacor-maxwin/https://matricula.facmais.edu.br/https://www.imagewell.eu/slot-demo/https://businessadvise.org/slot-demo/https://www.japanenviro.org/togel-online/https://aji.co.id/img/slot-gacor/

slot demo gratis