https://www.traditionrolex.com/1

Díszítő ecseteink védelme

2024. április 18. - Andrea, Ilma, Apolló, Aladár napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

A körömszalonokról rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.07.23 - 12:38

Díszítő ecseteink védelme

A legtöbb műkörmös nem csupán egyfajta anyagcsoporttal díszít, ezért az e célra szolgáló ecsetek tisztítása és tárolása is kiemelkedő fontosságú. Nézzük anyagcsoportonként a díszítő ecseteink karbantartását!

 

A zselés díszítőecseteink lehetnek szintetikus vagy természetes szőrből, így azok tisztítása sem azonos. A természetes szőrből készült zselés díszítőecseteinket ecsetmosó folyadékban mossuk ki használat után. Ehhez szükséged lesz egy ecsettartó tégelyre, amelyben gond nélkül, állítva, szőrrel lefelé tudod áztatni az ecseteidet. Különösen ügyelj az erősen pigmentált anyagok eltávolítására, hiszen egy rosszul oldott ecsetszőr a legközelebbi színbemártáskor igencsak meglepő eredményt produkálhat. A zselés díszítésekhez használatos szintetikus (általában sárga színű) ecseteidet töröld ki cleanser Pad-del, ami szálmentes és gyengéden tisztítja az ecset szőrtömegét.

Az akrilfestéshez használt természetes szőrű ecseteidet ugyancsak ecsetmosó folyadékban tisztítsd ki, minden használat után. Ezeket az ecseteket semmiképp ne törd meg a fém befogószárnál, ugyanis az az ecseted szőrének a kihullását eredményezi. Ha beleszáradt az akrilfesték az ecsetedbe, jó megoldás lehet még a liquidben való rövid áztatás, majd a langyos vizes kiöblítés.

Akvarell festés után az ecseted egyszerűen fürdesd meg tiszta vízben, a pigmentek ezáltal kiáznak, s távoznak a szőrszálak közül. Soha ne áztass egyetlen ecsetet se úgy, hogy annak a szőre eléri az edény alját, ugyanis akkor meghajlik, rosszabb esetben tönkremegy.

A pasztához használt ecseted akkor tudod szépen rendben tartani, ha lapjára törlöd Cleanser Pad-del. Igyekezz mind a két oldalt gyengéden, szinte simogató mozdulatokkal tisztítani, majd ezután clear zselében megforgatni, hogy a cleansertől az ecseted szőre ne száradjon ki.

A 3D zselé ecseted rendben tartása a legegyszerűbb. Óvatos mozdulattal töröld mindkét oldalát papírtörlőbe, s mehet vissza az ecsettartódba.

A porcelán díszítőecseted az egyik legkényesebb eszközöd. Minden használat után liquidben áztasd ki belőle a pigmenteket, majd mindkét oldalát töröld át úgy, hogy a szőrszálak a helyükre lapuljanak. Ezek után tárold fektetve, ha a kupakján van szellőző lyuk, akkor kupakkal együtt. Ne érje por, sem egyéb más vegyi anyag.

A legyező ecseteidet s egyéb más, csillámporokhoz használatos kiegészítő ecseteidet használat után porold le, ha kell, portalanító kefével mentesítsd a szőrét. Az esetleges ragacsos végeket cleanserrel azonnal töröld át.

Összességében kijelenthető, hogy egy jó műkörmös díszítő ecsetei mindig tiszták, ápoltak és használatra készek. A nyelük nem ragacsos, a szőrük egyben áll, ha kell, a hegyük egy pontban végződik. A tárolásuk legyen áttekinthető, könnyen hozzáférhető és kellemes megjelenésű. Így öröm lesz kézbe venni és alkotni velük nap, mint nap, a vendégeid és a magad örömére.

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1