2021. július 27. - Olga, Liliána, Natália, Pantaleon napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

A körömszalonokról rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2016.12.15 - 23:10

Légy teherbíró!

A téli nagy hajrá előtt még nyakunkon a hullámzó intenzitású beteg vendég áradat. Nem egyszerű dolog egy hajtós időszakban műkörmösként esetlegesen beteg, vagy lappangó betegséget magukban hordozó és potenciálisan fertőző vendégeket kiszolgálni úgy, hogy mi magunk ne betegedjünk meg.

Az első és legfontosabb amit ilyenkor megtehetünk és meg is kell tennünk: az óvintézkedések. Ha teherbíró szeretnél lenni, nem árt pár dolgot szem előtt tartani. Lássuk:

1. Ha az immunrendszered jól működik, kisebb eséllyel kapsz el bacikat vagy vírusokat. Erősítsd meg és támogasd a szervezeted ellenállóképességét rendszeresen szedett vitaminkészítményekkel. Fogyassz elég gyümölcsöt és zöldséget naponta.

2. Dolgozz maszkban, valamint védőkesztyűben. Sose becsüld alá ezeknek a szerepét a munkád során. Nem csupán a por belélegzésétől véd, de a bacik is nehezebben találnak rá a nyálkahártyádra. Legyen a fiókodban tartalék maszk, naponta cseréld a kesztyűkkel együtt. Ha nem viselhetsz védőkesztíűt, használj folyékony kesztyűt.

3. Udvariasan, tapintatosan közöld a vendégeiddel, hogy betegen nem tudsz nekik műkörmöt építeni. Ez történhet bármilyen kommunikációs csatornán, a lényeg, hogy semmiképp ne legyen sem utasító, sem kioktató hangnemű. Ne felejtsd el, az ő pénztárcájuk a te bevételed forrása.

4. Ha mindezek ellenére mégis leül veled szemben egy náthás vendég, és nincs rá mód, hogy adj neki egy új időpontot, akkor adj neki is egy védőmaszkot. Használj a szokásosnál is több bőr- és eszközfertőtlenítőt, hiszen a bacik egy ideig az eszközeiden is megmaradnak. Ugyanez a helyzet az ajtó tapintási felületével és a kilincsekkel, toalettel is. Ügyelj arra, hogy a vendéged sose dobjon ki nálad például papírzsebkendőt. Ha beteg és mégis elvállaltad (mert arra gondoltál, hogy csak kicsit náthás) akkor a megfertőződés innentől a te felelősséged, de semmiképp se kezeld úgy, mintha lepárs lenne.

5. Minden vendég után állj fel, mozgasd meg a tagjaidat, lehetőség szerint szellőztess ki. Töröld le a munkafelületed, és feltétlenül fogyassz elegendő folyadékot. A kiszáradt szervezet fogékonyabb az immunrendszeredet támadó felső léguti megbetegedésekre. Ne feledd, minden kávé után igyál plusz egy pohár vizet.

6. Ha lelkileg rendben vagy, akkor fizikailag is ellenállóbb vagy. Ez az egyszerű összefüggés egyáltalán nem elhanyagolható a szervezeted szempontjából. Oszd be okosan az idődet, ne vállald túl magad, s gondoskodj arról, hogy tölts elég időt a friss levegőn télen is. Járj edzőterembe, vagy táncolj otthon, végezz olyan tevékenységeket, amiben kedved leled, hogy egészséges és ellenálló legyél a műkörmös ünnepi hajrá előtti időszakban is.

Címkék: műköröm, műkörmös, A körömszalonokról, Légy teherbíró!

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom