2018. június 18. - Arnold, Levente, Doloróza napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Forrás: műköröm.hu
Szerző: műköröm.hu
Publikálás: 2010.03.23 - 12:05

Csiszológép a műkörmös jó barátja

Annak ellenére, hogy a műkörmös szakmában több mint két évtizede használható a csiszológép, annak oktatása és valódi jó használata még gyermekcipőben jár hazánkban. Teljesen mindegy, hogy Ön egy olcsóbb, kezdő, vagy egy különleges, professzionális csiszológépet választ, szüksége van arra, hogy megtanulja a használatát a gyakorlatban. A csiszológépek helytelen használatával sérülések okozhatók a körömlemezben, a körömbőrben, illetve a körömágyban.

Érdeklődjön a vásárláskor az eladó cégnél, hogy létezik-e náluk a csiszológép használatát elősegítő tanfolyam. Ha megvásárolta a gépet, először gyakoroljon tipen, utána ismerős körömépítőn vagy saját magán, addig, míg nem érzi magát biztosnak a gép használatában. A csiszológép használata nem okozhat fájdalmat a vendégnek. A csiszológép szakszerű működtetése megkönnyíti az Ön munkáját és lerövidíti a munkaidejét, egyenletes és tökéletes körmök készítését teszi lehetővé.

Minden munkafolyamatra, aműköröm   csiszológépmi egy kézi reszelővel végezhető, használhatunk elektromos reszelőt is, ha a megfelelő fejjel ellátjuk. Az eredmény gyorsabb, hatékonyabb, precízebb munka. Az időmegtakarítás eredményeképpen – főleg akkor, ha az egyforma feladatokat mind a tíz ujjon egyszerre elvégezzük – minimum egy vendéggel többet vállalhatunk el naponta. De az elektromos reszelők nemcsak gazdaságilag hasznosak, hanem egészségügyileg is. Ha a reszelőgépet megfelelően használja, akkor kíméli a legfontosabb munkaeszközeit, a kezét és a karját.

Feszültség, fájdalom a vállakban és a nyakban, ínhüvelygyulladás, csak a leggyakoribban előforduló panaszok, melyektől a műkörmösök szenvednek. Az elektromos reszelők legnagyobb előnye, hogy laza, ízület kímélő munkát eredményez, megelőzi a testi panaszokat. Néhány csiszológép rendelkezik beépített porelszívó berendezéssel is, mely megszabadítja a tüdőt a káros körömportól.

A gépek megfelelő használatát azonban feltétlenül szükséges elsajátítani. Mindenképpen érdemes részt venni egy workshopon (műhelygyakorlaton), ahol elmagyarázzák és bemutatják a csiszológépek működését.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár