https://www.traditionrolex.com/1

Itt a náthaszezon: fertőtleníts!

2024. április 26. - Ervin, Klétusz napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2014.09.29 - 10:03

Itt a náthaszezon: fertőtleníts!

A műkörmös, kéz- és lábápoló szakma alapvető fontossága a kellő fertőtlenítés, de van olyan időszak, amikor ez súlyozottan érvényes. A náthaszezonban nem árt fokozott óvatossággal lenni a levegőben és a felületeken hemzsegő baktériumok ellen.

Hogyan, mi módon úszhat meg egy műkörmös egy kiadós náthát, ha a vendégkörének a fele beteg? A kérdés szinte minden szakemberben legalább egyszer már megfogalmazódott. A legfontosabb ilyenkor a fokozott fertőtlenítés.

http://www.crystalnails.hu/bolt/mukorom-kellekek/clarasept-derm-1l-5554

A fertőtlenítést kezdjük rögvest a gyerekkorban is oly sokszor emlegetett alapos kézmosással. Tegyünk fertőtlenítős folyékony kézmosó szappant a mosdóhoz, s kérjük meg a vendéget - akár az eddigi megszokástól eltérően - kezdje kézmosással a szépítkezést. Ezt követően alkalmazzunk kézfertőtlenítőt, melynek pontosan megvárjuk a behatási idejét. Minden fertőtlenítőnél fontos, hogy a kellő hatás érdekében tartsuk be a flakonra írt beható időt. Enélkül ugyanis nem csináltunk semmit - védtelenek maradunk a kórokozókkal szemben.

Nem elhanyagolandó minden vendég távozása után a felület fertőtlenítés is. Tegyük ezt erre a célra alkalmas fertőtlenítővel, itt is mindenképp várjuk meg a hatóidő elteltét.

Ha szükséges, munka közben viseljünk maszkot, sőt, igény szerint adhatunk egyet a vendégünknek is.

Akadnak olyan szalonok, ahol eleve az asztal sarkára ki vannak helyezve a maszkok, mellette egy kedves kísérő kártyával, melynek a következő a szövege: Ha beteg vagy, szívesen adok másik időpontot! Ezt érdemes még a nátha szezon előtt bevezetni, mert ha a vendég betegen érkezik, legfeljebb a maszkot tudjuk "ráerőltetni".

Fontos az is, hogy a vendég ne hagyjon a körmösnél semmilyen fertőző dolgot, például a használt papírzsebkendőjét tegye a táskájába és másutt dobja ki. Erre finoman kell megkérnünk.

 

A munkahelyünk ajtaját, illetve a toalett ajtaját, annak kilincsét fertőtlenítsük le minden nap. Fontos, hogy a vendégek a bacikkal vészterhes időszakban semmilyen lenyomatot ne hagyjanak maguk után.

 

Néhány fertőtlenítőszer, amely hasznos lehet a mindennapokban:

 

Baridez fertőtlenítő

Clarasept-Derm kéz-, és bőrfertőtlenítő

Feszítőszálas spange fertőtlenítő kendő

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1