https://www.traditionrolex.com/1

Online pénztárgép – Kell vagy nem kell?

2024. április 26. - Ervin, Klétusz napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Publikálás: 2015.05.05 - 13:38

Online pénztárgép – Kell vagy nem kell?

Egyre többet hallani arról, hogy nemsokára a fodrászoknak, műkörmösöknek, edzőtermeseknek is online pénztárgépet kell bevezetniük. Bár Magyarországon már több szépségszalonban is megtalálható az online kassza, jelenleg még nem minden szépségszolgáltatóra kötelező a használata.

A hivatalos álláspont megszületett, a jogszabály tervezet kész, a törvényjavaslat azonban még nem került a Parlamentbe. Egyelőre csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a műkörmösöknek az új rendelet hiányában még nem kell beszerezni a készüléket.
Valószínűleg azonban hamarosan eljön az az idő, amikor szükséges lesz az új rendszer bevezetése a körömszalonokban is, a jelenlegi álláspontok szerint viszont az állam támogatást ígér az online pénztárgép beszerzésére.

A szépségiparban, így a műkörmös szalonokban bonyolítja a helyzetet az is, hogy sokszor egy helyen több vállalkozó dolgozik együtt, ezért logikus lenne, hogy többen tudjanak egy gépet használni, ahelyett, hogy mindenki megvenné magának a százezres eszközt. Ezzel kapcsolatban még valószínűleg egyeztetések folynak.

Felmerülhet a kérdés: Miért szükséges ez?

- A NAV az online pénztárgépeken keresztül közvetlenül és folyamatosan ráláthat a forgalmi adatokra, így kiszűrheti, ha például valakihez gyanúsan kevés ügyfél érkezik, vagy egy adott időszak forgalma jelentősen eltér a többitől.
A NAV az eltitkolt bevételek kapcsán magas bírságokat szabhat ki. A büntetés akár milliós nagyságrendű is lehet, rosszabb esetben pedig akár az üzletet is bezárathatják.



A törvényjavaslat elfogadásának ideje még nem ismert, mindenesetre igyekszünk időben tájékoztatni a fejleményekről.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1