https://www.traditionrolex.com/1

Október 10 - A lelki egészség világnapja

2024. április 26. - Ervin, Klétusz napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2014.10.09 - 06:11

Október 10 - A lelki egészség világnapja

Idén lesz huszonkettedik éve, hogy a Lelki Egészség Világszövetsége számos más hasonló világszervezet csatlakozásával október 10-én megemlékezik a Lelki Egészség Világnapjáról. Ezen alkalommal prioritást a mentális egészség áll, melynek alapja az egészséges önbizalom és a jó lelki egyensúly.

A nők esetében a kedvezőtlen lelki egyensúlyt rengeteg külső, közvetett és az egyénnel szorosabb, belső tényező okozhatja. A mentálhigiénés boldogságunkat azonban könnyen helyrebillentheti akár egy új körömlakk, vagy egy szépen elkészített műköröm is. A kéz- és lábápolók, valamint a műkörömépítők ilyen tekintetben nagymértékben hozzájárulhatnak a vendégük lelki boldogságához.

Íme néhány apró trükk, hogy ne csak a Lelki Egészség világnapján érezd jól magad a bőrödben - kifejezetten hölgyeknek:

A reggeli ébredés után idézd fel a következő mondatot magadban: "Ma akkor is jól érzem magam, ha zuhog az eső!" - Egy színes, vidám esernyő képes a legborúsabb napon is megtartani a jó hangulatunkat

- Ne engedd, hogy a lelki egyensúlyod másoktól függjön. A te hangulatodért ostobaság lenne másokat hibáztatni

- Tegyél fel hibátlan sminket, igazítsd meg a frizurádat és legyenek tökéletesek a körmeid

- Reggel igyál frissen facsart narancslevet, ennél nagyobb természetes vitamin forrást keresve sem találhatsz. Váltogathatod grapefruit és citrom váltakozásával.

- Ne feledd: ami egészséges, az gyönyörű. Légy egészséges, ha ez valami miatt nem megy, akkor igyekezz minél nagyobb gondot fordítani a fizikális egészségedre

- Naponta igyál másfél - két liter vizet. A vízhiányos bőr petyhüdt, fénytelen és fáradt.

- Ha végképp rossz napod volt, épp itt az ideje egy újabb rúzst vásárolni. Hidd el, Coco Chanel óta ez mindenkinél bevált módszer.

- Minden este vedd számba, mik voltak azok a pillanatok a napod során, amikor láttál, hallottál, megtapasztaltál valamit, ami pozitivitással töltött el. Különösen emeld ki azokat a momentumokat, amikor legszívesebben megállítottad volna az időt. Akár listát is vezethetsz, egy hónap is elég ahhoz, hogy meglásd, minden napodban van valami szép.

 

 

 

Ahhoz azonban nem kell, hogy a Lelki egészség Világnapja legyen, hogy te magad teremtsd meg magadban azt a gondolkodásmódot, amivel minden napodon egyensúlyban lehet a lelked önmagaddal.

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1