https://www.traditionrolex.com/1

Tanfolyamok útvesztőjében – Hogyan, mi alapján és milyen sorrendben válasszak képzést?

2024. április 20. - Tivadar, Tihamér, Töhötöm napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörmös tanfolyam rovat cikke

Forrás: mukorom.hu
Publikálás: 2014.01.27 - 08:53

Tanfolyamok útvesztőjében – Hogyan, mi alapján és milyen sorrendben válasszak képzést?

A divat állandó változása miatt elengedhetetlen, hogy ebben a szakmában folyamatosan képezzük magunkat: a vendég mindig a legújabb technikákat és díszítéseket kéri körmösétől. Emellett pedig az új ismeretek elsajátításával fejlődünk, a munkánk is pontosabb, tökéletesebb lesz. „Nem tanulhatunk semmi újat mindaddig, amíg el nem ismerjük, hogy még nem tudunk mindent.”

Kinek?
Képzésre, fejlődésre mindenkinek szüksége van. Nincs olyan körmös, aki tökéletesen tudna és ismerne minden technikát, minden díszítést. Hiszen az oktató is tanulhat tanulóitól, apróbb mozdulatokat, fogásokat. Nincs az a szint, ahonnan ne lehetne továbbfejlődni.

 

Miért?
Közhely, de attól még igaz, hogy ebben a szakmában nincs megállás. A divat változásával, az anyagok folyamatos fejlesztésével, a legújabb technikák és díszítések megjelenésével lépést kell tartani. Emellett a továbbképzések alatt tökéletesítheted a munkád. Technikai képzéseken elsajátíthatod az anyagok használatának helyes sorrendjét, megoldásokat kaphatsz a törésekre, felválásokra. Díszítő tanfolyamok segítenek az aprók hibák kiküszöbölésében, illetve megtanulhatod a minták elhelyezésének „titkait”, a színek összehangolásának fortélyait.

 
Melyiket?

Hogy melyik tanfolyamot válaszd, az függ attól, milyen problémára keresed a választ. Ha frissen végzett körmös vagy, elsősorban az alap technikai képzések, illetve az egyszerűbb motívumokat bemutató díszítő tanfolyamok. Ha új formát, új díszítést tanulnál, választhatsz az alapján, amit vendégeid kérnek. Akik pedig azt fogják kérni, amit mutatsz nekik…

Milyen sorrendben?
Ha a hivatalos technikákat, az anyagokat, azok tulajdonságait és jellemzőit már jól ismered, akkor az egész napos technikai képzéseken érdemes részt venned. Itt olyan formákat sajátíthatsz el, amiket az alapképzés, azaz az OKJ-s tanfolyam során időhiány miatt nem. A díszítő tanfolyamoknál is ajánlatos a kevésbé bonyolultabbakkal kezdeni: miután ezek a minták már a „kezedben vannak”, tovább csiszolhatod finom motorikus képességeid és bátran befizethetsz egy bonyolultabb motívumokat oktatóra.

 

Milyen időközönként?
Hogy a divattal lépést tudj tartani, célszerű havonta egy tanfolyamon részt venni. Ha már „mindent megtanultál”, érdemes ismételni. A képzések időről időre, folyamatosan megújulnak: új mintákat, motívumokat, új tananyagot oktatnak. Emellett az oktató is fejlődik, tapasztalata egyre több lesz, és persze másképp is magyaráz. Változik a munkája, könnyebb technikákat, elkészítési módot, pontosabb kiépítést tanít. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan jelennek meg új anyagok és új technikák, amik bekerülnek a tananyagba, így azok használatát is begyakorolhatod.

Tipp: Érdemes a képzésekre felkészülten érkezni, összeírni a kérdéseket, amik a mindennapi szalonmunka során felmerülhetnek. Így elkerülheted azt, hogy bármi is kimaradjon. Ha kérdésed van, bátran tedd fel, mert a válaszból nemcsak te, hanem mindenki tanul!

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1