2026. március 17. - Gertrúd, Patrik napja van.
Műköröm portál a Facebook-on:
Műkörömépítés fórum
A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok
Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db
Akciós termékek
890 ,-Ft
580 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
Ajánlott termékek
1.980 ,-Ft
48.800 ,-Ft
3.500 ,-Ft
2.200 ,-Ft

Műkörömépítés
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!
És pontosan melyik fázisnál hajlítok? alapréteg után? hány másodpercig hagyjam bent a lámpában, mielőtt hajlítanék? Köszönm a segítséget :))))))
Szia! Ha zselével dolgozol, akkor ahogy már írták: alapréteg megépítése, 10 mp lámpa, majd hajlítás. Van, aki így csipesszel teszi vissza a vendég kezét a lámpába; van aki már most kiveszi a sablont alóla, még igazít rajta sablon nélkül is; embere válogatja. Porcelánnál elkészíted a káh-t, szabadszélt, beborítod clear-rel+C-ív, majd félig kötött állapotban hajlítod és eltávolítod a sablont (sokszor lehet még így is igazítani rajta). Tegyél majd fel képet a munkádról:)
sziasztok! Az lenne a kérdésem,h hogyan tudok ugy építeni minta körmöket,h utána fel lehessen "próbálni". Stilettót, pipe-ot, edge-et. Remélem érthető a kérdésem :)
Szia Iza! Egy kedves kolléganőm azt tanácsolta nekem, hogy a gyakorló ujjat nem szabad mattítani, reszelni. Úgy, ahogy van, kenjek rá egy kis körömolajat, és arra építsek. És ami még fontos: az alsó és oldalsó bőrredőknél egy picit többet hagyj ki, mint normál körömnél (pár mm plusszban). És így majd levehető lesz a gyakorlásod, feszegetés nélkül, ide-oda billegetve:) Utána az oldalait kicsit megreszelve tudsz még rajta csinosítani, és lehet is próbálni:) Sok sikert! Én így szoktam és nekem bevált:)
értem, és van is olyan ujjam, de hogyan vegyem le róla körmöt? csak simán lepattan? nem próbáltam sosem... de megteszem... köszi a gyors választ :)
Kenj alá egy átlátszó körömlakk réteget. Állítólag úgy lejön.
Amennyiben jól értelmezem a kérdésed, ilyet szerintem csak akkor tudsz, ha beszerzel egy olyan gyakorlóujjat, aminek a "körömágya" hasonló formájú és méretű mint a sajátjaid közül valamelyik. Persze ha már más szeretné felpróbálni, bukik a dolog, de azért ha egyáltalán nem passzol, akkor is oda lehet illeszeni a saját körömre, és óvatosan odafogni, így azért nagjyából látszik hogyan is állna az adott köröm. vagy a másik verzió hogy miután levetted a gyakorlóujjról, a szabadszél felől ráragasztod egy hurkapálcára, és akkor szemből oda lehet tartani, annélkül, hogy az ujjaddal magát a krmöt kellene odafogni, így nem takarod ki a mintát sem. Na ezt kb ugyanolyan kacifántosan sikerült leírni, mint neked a kérdést, de remélem értjük egymást, nem beszélünk itt félre :)
értem, és van is olyan ujjam, de hogyan vegyem le róla körmöt? csak simán lepattan? nem próbáltam sosem... de megteszem... köszi a gyors választ :)
sziasztok! Az lenne a kérdésem,h hogyan tudok ugy építeni minta körmöket,h utána fel lehessen "próbálni". Stilettót, pipe-ot, edge-et. Remélem érthető a kérdésem :)
Amennyiben jól értelmezem a kérdésed, ilyet szerintem csak akkor tudsz, ha beszerzel egy olyan gyakorlóujjat, aminek a "körömágya" hasonló formájú és méretű mint a sajátjaid közül valamelyik. Persze ha már más szeretné felpróbálni, bukik a dolog, de azért ha egyáltalán nem passzol, akkor is oda lehet illeszeni a saját körömre, és óvatosan odafogni, így azért nagjyából látszik hogyan is állna az adott köröm. vagy a másik verzió hogy miután levetted a gyakorlóujjról, a szabadszél felől ráragasztod egy hurkapálcára, és akkor szemből oda lehet tartani, annélkül, hogy az ujjaddal magát a krmöt kellene odafogni, így nem takarod ki a mintát sem. Na ezt kb ugyanolyan kacifántosan sikerült leírni, mint neked a kérdést, de remélem értjük egymást, nem beszélünk itt félre :)
Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy hogyan kell a hajlító csipeszt használni? tudna erre valaki nekem leírást adni (bár tudom, vizuálisan jobb lenne) stiletto körmöt szeretnék építeni, de meg szeretném hajlítani. előre is köszönöm!!!!!
Szia!Milyen anyaggal dolgozol? Ha zselével:akkor megépíted a köröm alapját,tíz másodpercig lámpázod,aztán kiveszed és ilyenkor tudod hajlítani!Utána megint lámpázás... Porci esetén pedig a KÁH részt és a szabadszéli részt is külön-külön tudod hajlítani,amikor félkötött állapotban van.
Nagyon köszönöm a választ!!!! :)))
Sziasztok! Mi a véleményetek az EZ Flow liquidjéről? Ismeri valaki? Segítsetek légyszi :) Köszönöm!
Andi, szia! Az EzFlow liquidje kiváló anyag gyakorlott körmösök kezébe, ugyanis igen gyorsan köt. Más porokat, amik egyébként lassan kötnek, hatékonyan meggyorsítja. Télen, ha esetleg az anyagod hőmérséklete (a szalon fűtése miatt) alacsonyabb, ezzel a liquiddel kiválóan és jól fog kötni. Nyáron azonban tényleg csak gyakorlott porcelánosok kezébe ajánljuk.
És pontosan melyik fázisnál hajlítok? alapréteg után? hány másodpercig hagyjam bent a lámpában, mielőtt hajlítanék? Köszönm a segítséget :))))))
Erika, szia a zselé hajlításhoz kizárólag Xtreme anyagokat használj, azok kiválóan hajlíthatók. Az alapréteg lámpázása során kb 15-20 másodperc után hajlítasz a stresszpontoknál. Ráteszed a hajlító csipeszt a körömre és úgy teszed vissza a lámpába a vendég kezét. http://www.mukorom-alapanyagok.com/Kellekek/C-iv-megtarto-csipesz.html - erre a csipeszre gondoltunk. Sok sikert!