2026. április 3. - Buda, Richárd, Hóvirág, Indira napja van.
Műköröm portál a Facebook-on:
Műköröm készítés hibái fórum
A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.
Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db
Akciós termékek
890 ,-Ft
580 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
Ajánlott termékek
890 ,-Ft
14.900 ,-Ft
11.950 ,-Ft
2.350 ,-Ft

Műköröm készítés hibái
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!
Sziasztok! Van egy új vendégem,akinek eddig más körmöse volt és azt állytja neki csak a tippes zselé technika jó, mert fáj a körme az épített körmöktől folyamatosan. Ez lehetséges?
Sziasztok!Kezdő műkörmös vagyok,eddig csak francia körmöket készítettem, most viszont egy vendégem, egyszínű színes zselés körmöt fog kérni.A kérdésem az, hogy melyek a színes zselés köröm készítésének lépései? És hogy a "dekor" néven futó színes zselékből is lehet egyszínű körmöt készíteni, vagy az csak díszítésre ajánlott?
Kedves Csilla! Ha a teljes köröm felületére kened a szít beépítheted, vagy a kész, megreszelt köröm felületére is felviheted. Ez attól függ mivel készíted a színt. Ma már rengeteg színes anyagcsoport van, amivel elkészíthető. Természetesen dekor zselékkel is elkészítheted, nem csak díszítésre alkalmasak. A témával kapcsolatban ajánlom Almási Henrietta megújult színes zselés képzéseit: http://www.mukorom-tanfolyam.com/mukorom-tanfolyam/241-zseles-diszito-alap.html
Sziasztok!Kezdő műkörmös vagyok,eddig csak francia körmöket készítettem, most viszont egy vendégem, egyszínű színes zselés körmöt fog kérni.A kérdésem az, hogy melyek a színes zselés köröm készítésének lépései? És hogy a "dekor" néven futó színes zselékből is lehet egyszínű körmöt készíteni, vagy az csak díszítésre ajánlott?
Kedves Niki! A nagyon rövid körömágyú vendégeknél arra figyelj, hogy tartsd a 2/3-1/3 arányt a körömnél. Náluk, ahogy Orsolya írta is a körömágy hosszabbító használatával nagyon szép eredményt lehet elérni. Hosszabb körmök esetében ügyelni kell arra, hogy a rövid körömágy miatt statikailag megfelelő legyen a köröm, különben könnyen eltörik.
Köszönöm a választ, igyekszem még jobban odafigyelni.
Sziasztok! Azoknál a vendégeknél, akiknek rövid a körömágyuk, ugyanúgy kell csinálni a körmöt, mint a többi vendégnél? Tudom, hogy furán hangzik a kérdésem, de van kb. 2 ilyen vendégem, és vagy hamar letörik, vagy egyben lejön a zselé a term. körmükről. Én meg kétségbe vagyok esve, hogy ez miért van... Nincs ötletem :( Ugyanúgy készítek elő: fertőtlenítés, bőrfeltolás, kaparás, nail prep, savmentes primer, és építés. Sablont is résmentesen teszem fel. Szerintetek mi lehet a gond?
Kedves Niki! A nagyon rövid körömágyú vendégeknél arra figyelj, hogy tartsd a 2/3-1/3 arányt a körömnél. Náluk, ahogy Orsolya írta is a körömágy hosszabbító használatával nagyon szép eredményt lehet elérni. Hosszabb körmök esetében ügyelni kell arra, hogy a rövid körömágy miatt statikailag megfelelő legyen a köröm, különben könnyen eltörik.
Sziasztok! Nekem is van egy problémám! Porcelánnal dolgozok, és ha akrillal díszítek, akkor viszonylag hamar lepattog róla a fényzselé! Vastagon teszem rá az akrilt? Vagy a fényzselét?
Kedves Niki! A porcelánnak a teljes kötése 1*24 óra. Ennyi idő kell ahhoz, hogy a liquid teljesen elpárologjon belőle. Mivel a levegőre kötő porcelán esetében az anyag felülről lefelé (az anyag felülete felől a körömágyi rész felé köt), így a felületét teljesen keménynek érzed, így reszelhető stb... Viszont alatta még nem párolgott ilyenkor el belőle teljesen a liquid. Ha ezen felül még nagyon liquidesen is dolgozik valaki.... Erre rákerül az akril díszítés ami szintén nedves. Ha ennek nem várod meg a teljes száradását, vagy a köröm széleire/éleire is teljesen kiér az akril festék éa Top Shine-al feded (ami egy fixálás mentes zselé és teljesen szárazra köt 3 perc alatt a lámpában) a merev Top Shine felválást eredményez. Porcelán körömre lehet Top Shine-t tenni, de nagyon vékonyan kell kenni. Nagyobb felületű akril díszítések esetében célszerű rugalmas fedőfényt alkalmazni (Gel-LAc clear, Easy Off Top, Uv TopCoat). Ezeket vastagabban is kell kenni a Top Shine-nál. Remélem tudtam segíteni és egyértelmű választ adtam.
Kedves Zsuzsa! Legközelebb jövő 7-en jön.Gumi zselét is próbáltunk,de az is felvált.Nem munka után jön ,viszont állandóan keni a kezét krémmel.Talán rosszul mossa meg a kezét töltés előtt?Nem tudom már magam se,mert csak nála fordul elő a felválás.
Slims, lehet az is, hogy nem mossa le a krémet alaposan (szappannal) a kezéről. Ritka, de elképzelhető, hogy nem bírja a szervezete a zselét. Tapasztalataim alapján vannak bizonyos hormongyógyszerek (nem a hagyományos fogamzásgátlóra gondolok), hanem a problémák kezelésére adott nagyobb dózisúakra, amik szedése a esetén a zselés köröm felválik (mivel ezek nagyon tiszta, finom anyagok). Porcelánt probáltad már ennek a vendégnek? A porcelánnak sokkal erősebb a tapadása. Kérlek, majd írd meg mire jutottál ezzel a vendéggel.
Szia Niki! Próbáltad már a körömágyhosszabbítást? Talán, ha egy sűrűbb, erősebb zselével alapot készítesz, arra teszed a körömágyhosszabbítást, majd kiépíted a véget és építő zselével zárod... ugyan vastagabb lesz egy picit, de tartósabb is. Ügyelj a C ív kialakítására, hiszen az fogja tartani. Nagyon nehéz, én is "megkínlódtam" egy rövid körömággyal és rágott körömmel, de megérte.
Meg fogom próbálni amit írtál, remélem sikerülni fog. Köszi a választ! :)
Sziasztok! Azoknál a vendégeknél, akiknek rövid a körömágyuk, ugyanúgy kell csinálni a körmöt, mint a többi vendégnél? Tudom, hogy furán hangzik a kérdésem, de van kb. 2 ilyen vendégem, és vagy hamar letörik, vagy egyben lejön a zselé a term. körmükről. Én meg kétségbe vagyok esve, hogy ez miért van... Nincs ötletem :( Ugyanúgy készítek elő: fertőtlenítés, bőrfeltolás, kaparás, nail prep, savmentes primer, és építés. Sablont is résmentesen teszem fel. Szerintetek mi lehet a gond?
Szia Niki! Próbáltad már a körömágyhosszabbítást? Talán, ha egy sűrűbb, erősebb zselével alapot készítesz, arra teszed a körömágyhosszabbítást, majd kiépíted a véget és építő zselével zárod... ugyan vastagabb lesz egy picit, de tartósabb is. Ügyelj a C ív kialakítására, hiszen az fogja tartani. Nagyon nehéz, én is "megkínlódtam" egy rövid körömággyal és rágott körömmel, de megérte.
Nekem is van ilyen vendégem, tip-et használtam, de az se tartott túl sokáig! A válasz engem is érdekel!