2026. január 22. - Vince, Artúr napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

Szintai Szilvia - Válaszolok
2012.05.07 - 20:16
Szintai Szilvia - törölt felhasználó
Válasz Róth Zsuzsanna - 2012. május 5., szombat 02:43 üzenetére

sziasztok. van egy problémám újabban aminek az okára nem igazán jövök rá és már szinte mindent megpróbáltam de nem nagyon működik semmi. mikor elkezdem a töltést, megfelelő módon feltolom a bőrt és lekaparom a körmöt, szépen kivágom ami nem odavaló,portalanítok, fertőtlenítek, aztán előszór savas majd savmentes primert kenek fel,és ezek után zselézek.de egyszerűen az utóbbi időben,már mielőtt kész a töltés levegősödik....nem értem miért ,mert rendesen elő is van készítve ,a körömágyba nem folyik be a zselém.lehetséges hogy a primerrel vagy a zselével van gond,lejárt a szavija vagy túl meleg ,,,,?

Szia! nekem is volt ilyen problémám,nálam az volt az oka hogy nem vártam meg amíg rendesen megszárad a savas primer és ezért légbuborék volt a köröm közepén mire töltésre került a sor!

2012.05.07 - 16:54
szigyarto izabella
Válasz Róth Zsuzsanna - 2012. május 7., hétfő 13:45 üzenetére

én is erre gondoltam,csak nem nagyon ismerem,kell lámpázni?

kell lámpázni, én 1-2 percig szoktam és valóban nagy segítség :)

2012.05.07 - 13:45
Róth Zsuzsanna
Válasz Crystal Nails - 2012. május 7., hétfő 06:59 üzenetére

Zsuzsa, akkor javasoljuk, próbáld ki alapozóként a Base Gel-t, azzal 0 % a levegősödés.

én is erre gondoltam,csak nem nagyon ismerem,kell lámpázni?

2012.05.07 - 06:59
Crystal Nails

sziasztok. van egy problémám újabban aminek az okára nem igazán jövök rá és már szinte mindent megpróbáltam de nem nagyon működik semmi. mikor elkezdem a töltést, megfelelő módon feltolom a bőrt és lekaparom a körmöt, szépen kivágom ami nem odavaló,portalanítok, fertőtlenítek, aztán előszór savas majd savmentes primert kenek fel,és ezek után zselézek.de egyszerűen az utóbbi időben,már mielőtt kész a töltés levegősödik....nem értem miért ,mert rendesen elő is van készítve ,a körömágyba nem folyik be a zselém.lehetséges hogy a primerrel vagy a zselével van gond,lejárt a szavija vagy túl meleg ,,,,?

Zsuzsa, akkor javasoljuk, próbáld ki alapozóként a Base Gel-t, azzal 0 % a levegősödés.

2012.05.05 - 18:33
Róth Zsuzsanna
Válasz Crystal Nails - 2012. május 5., szombat 13:44 üzenetére

Zsuzsanna, nagyon jó lenne látni, hogy miként készítesz elő. A levegősödésnek ezer oka lehet, még az is ha túl vastagon hordod fel az anyagot. Az előkészítés során ott maradt letapadt bőr is levegősödést okoz, ezért javasoljuk a gépi előkészítést. Ha mindent jól csinálsz, a zselé soha nem fog levegősödni.

Eddig nem volt vele problémám.ugyanazokkal az anyagokkal és ugyanazzal a metódussal dolgozom ahogy eddig,és ez a levegősödés mostanában kezdődött.csiszoló géppel és reszelővel is átmegyek a körömlemezen mielőtt elkezdenék dolgozni, szóval nem hiszem hogy az lenne az ok amiért felválik.... a lámpám meg vadi új, én is arra gondoltam hogy esetleg a csövekkel lehet baj, de az új lámpánál is ez a helyzet. megpróbálok visszaállni a hagyományos 1-2 perc köttetési idős bonderhez,de ha azzal is fellevegősödik akkor tényleg passz. köszi a segítséget.

2012.05.05 - 17:37
Balázsi Szilvia

Szia! Én első olvasásra arra gondoltam, ha eddig nem volt gond, hogy csöveket kéne cserélni a lámpádban. Lehet, hogy most ért el arra a pontra, hogy az anyagok molekulái nem tudnak eléggé összekapcsolódni és mikor reszeled a formát, elválik az alapréteg a fedőrétegtől, így az be is levegősödik.

2012.05.05 - 13:44
Crystal Nails

Zsuzsanna, nagyon jó lenne látni, hogy miként készítesz elő. A levegősödésnek ezer oka lehet, még az is ha túl vastagon hordod fel az anyagot. Az előkészítés során ott maradt letapadt bőr is levegősödést okoz, ezért javasoljuk a gépi előkészítést. Ha mindent jól csinálsz, a zselé soha nem fog levegősödni.

2012.05.05 - 02:43
Róth Zsuzsanna

2012.04.30 - 13:49
Crystal Nails

Az anyagok melegedésével kapcsolatban szívesen ajánljuk figyelmetekbe az alábbi cikkünket: http://www.mukorom.hu/mukorom-alapanyagok/142-forro-napokra-hutott-otletek

2012.04.30 - 13:45
Crystal Nails
Válasz versus - 2012. április 30., hétfő 10:34 üzenetére

tapasztalt műkörmös tanácsát kérném!:a zselém a 30fokos melegben nagyon lágy lett,ennek ellenére elkezdtem vendégem körmét építeni,szétfolyt az egész a lámpában,de már a sablonon is!!!!borzastó volt,a bereszelés!!!!!!!!!!!!!!!-hűtőbe tettem 5 percre a zselét ez után és igy már könnyű volt az építés ,na de mikor a bereszelésnél tartottam az egész tiz körme mint valami ragasztott kínai műköröm teljesen elvált a sajáttól,mind!ez lehetséges a zselé nagy hőingadozása miatt?hűvös helyen probálom tartani a zseléket,de ott is 28 fok van jelenleg.máskor mittehetnék másképpen vegyek közepesen lágy zselét,és a hűtöt felejtsem el esetleg?még egy kérdés...nagyon széles körmű vendégem egészen vékony keskeny körmöt szeretne ez lehetséges épitéssel?kérlek segítsetek előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!

Szia Versus, a problémáddal gyanítjuk nem vagy egyedül. Ezért bizonyára többeknek is válaszoljuk a következőket: a zselé 5 perces hűtés után sem szabad, hogy a reszelés során azonnal fellevegősödjön. Annak az lehet az oka, hogy túl vastagon hordtad fel a természetes körömlemezre. Nyáron érdemes sűrűbb zselével építeni, vagy hűtőben tartani az egyik tégelyt, míg a másikkal dolgozol. Persze ha túlhűtöd, akkor is kezelhetetlen lesz a zseléd. A Titánium zselé például nem annyira érzékeny a 30 fokra, kevésbé terül szét a kötés során a lámpában sem, ajánlatos ilyenkor azt használni. Sok sikert kívánunk!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár