2026. január 22. - Vince, Artúr napja van.
Műköröm portál a Facebook-on:
Műköröm készítés hibái fórum
A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.
Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db
Akciós termékek
890 ,-Ft
580 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
Ajánlott termékek
1.979 ,-Ft
150 ,-Ft
5.300 ,-Ft
2.350 ,-Ft
2.350 ,-Ft

Műköröm készítés hibái
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!
sziasztok. van egy problémám újabban aminek az okára nem igazán jövök rá és már szinte mindent megpróbáltam de nem nagyon működik semmi. mikor elkezdem a töltést, megfelelő módon feltolom a bőrt és lekaparom a körmöt, szépen kivágom ami nem odavaló,portalanítok, fertőtlenítek, aztán előszór savas majd savmentes primert kenek fel,és ezek után zselézek.de egyszerűen az utóbbi időben,már mielőtt kész a töltés levegősödik....nem értem miért ,mert rendesen elő is van készítve ,a körömágyba nem folyik be a zselém.lehetséges hogy a primerrel vagy a zselével van gond,lejárt a szavija vagy túl meleg ,,,,?
Szia! nekem is volt ilyen problémám,nálam az volt az oka hogy nem vártam meg amíg rendesen megszárad a savas primer és ezért légbuborék volt a köröm közepén mire töltésre került a sor!
én is erre gondoltam,csak nem nagyon ismerem,kell lámpázni?
kell lámpázni, én 1-2 percig szoktam és valóban nagy segítség :)
Zsuzsa, akkor javasoljuk, próbáld ki alapozóként a Base Gel-t, azzal 0 % a levegősödés.
én is erre gondoltam,csak nem nagyon ismerem,kell lámpázni?
sziasztok. van egy problémám újabban aminek az okára nem igazán jövök rá és már szinte mindent megpróbáltam de nem nagyon működik semmi. mikor elkezdem a töltést, megfelelő módon feltolom a bőrt és lekaparom a körmöt, szépen kivágom ami nem odavaló,portalanítok, fertőtlenítek, aztán előszór savas majd savmentes primert kenek fel,és ezek után zselézek.de egyszerűen az utóbbi időben,már mielőtt kész a töltés levegősödik....nem értem miért ,mert rendesen elő is van készítve ,a körömágyba nem folyik be a zselém.lehetséges hogy a primerrel vagy a zselével van gond,lejárt a szavija vagy túl meleg ,,,,?
Zsuzsa, akkor javasoljuk, próbáld ki alapozóként a Base Gel-t, azzal 0 % a levegősödés.
Zsuzsanna, nagyon jó lenne látni, hogy miként készítesz elő. A levegősödésnek ezer oka lehet, még az is ha túl vastagon hordod fel az anyagot. Az előkészítés során ott maradt letapadt bőr is levegősödést okoz, ezért javasoljuk a gépi előkészítést. Ha mindent jól csinálsz, a zselé soha nem fog levegősödni.
Eddig nem volt vele problémám.ugyanazokkal az anyagokkal és ugyanazzal a metódussal dolgozom ahogy eddig,és ez a levegősödés mostanában kezdődött.csiszoló géppel és reszelővel is átmegyek a körömlemezen mielőtt elkezdenék dolgozni, szóval nem hiszem hogy az lenne az ok amiért felválik.... a lámpám meg vadi új, én is arra gondoltam hogy esetleg a csövekkel lehet baj, de az új lámpánál is ez a helyzet. megpróbálok visszaállni a hagyományos 1-2 perc köttetési idős bonderhez,de ha azzal is fellevegősödik akkor tényleg passz. köszi a segítséget.
Szia! Én első olvasásra arra gondoltam, ha eddig nem volt gond, hogy csöveket kéne cserélni a lámpádban. Lehet, hogy most ért el arra a pontra, hogy az anyagok molekulái nem tudnak eléggé összekapcsolódni és mikor reszeled a formát, elválik az alapréteg a fedőrétegtől, így az be is levegősödik.
Zsuzsanna, nagyon jó lenne látni, hogy miként készítesz elő. A levegősödésnek ezer oka lehet, még az is ha túl vastagon hordod fel az anyagot. Az előkészítés során ott maradt letapadt bőr is levegősödést okoz, ezért javasoljuk a gépi előkészítést. Ha mindent jól csinálsz, a zselé soha nem fog levegősödni.
Az anyagok melegedésével kapcsolatban szívesen ajánljuk figyelmetekbe az alábbi cikkünket: http://www.mukorom.hu/mukorom-alapanyagok/142-forro-napokra-hutott-otletek
tapasztalt műkörmös tanácsát kérném!:a zselém a 30fokos melegben nagyon lágy lett,ennek ellenére elkezdtem vendégem körmét építeni,szétfolyt az egész a lámpában,de már a sablonon is!!!!borzastó volt,a bereszelés!!!!!!!!!!!!!!!-hűtőbe tettem 5 percre a zselét ez után és igy már könnyű volt az építés ,na de mikor a bereszelésnél tartottam az egész tiz körme mint valami ragasztott kínai műköröm teljesen elvált a sajáttól,mind!ez lehetséges a zselé nagy hőingadozása miatt?hűvös helyen probálom tartani a zseléket,de ott is 28 fok van jelenleg.máskor mittehetnék másképpen vegyek közepesen lágy zselét,és a hűtöt felejtsem el esetleg?még egy kérdés...nagyon széles körmű vendégem egészen vékony keskeny körmöt szeretne ez lehetséges épitéssel?kérlek segítsetek előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!
Szia Versus, a problémáddal gyanítjuk nem vagy egyedül. Ezért bizonyára többeknek is válaszoljuk a következőket: a zselé 5 perces hűtés után sem szabad, hogy a reszelés során azonnal fellevegősödjön. Annak az lehet az oka, hogy túl vastagon hordtad fel a természetes körömlemezre. Nyáron érdemes sűrűbb zselével építeni, vagy hűtőben tartani az egyik tégelyt, míg a másikkal dolgozol. Persze ha túlhűtöd, akkor is kezelhetetlen lesz a zseléd. A Titánium zselé például nem annyira érzékeny a 30 fokra, kevésbé terül szét a kötés során a lámpában sem, ajánlatos ilyenkor azt használni. Sok sikert kívánunk!