https://www.traditionrolex.com/1

Napsütés és műköröm

2024. április 18. - Andrea, Ilma, Apolló, Aladár napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.04.23 - 11:46

Napsütés és műköröm

Gyakorlott műkörmösöknek a napfény nem okozhat kellemetlenséget, azonban a kezdő szakmabelieknek az elkövetkezendő időszak sok bajt tartogathat.

A legelső hiba, amibe szinte minden kezdő körmös beletalál, a napfény általi nemkívánatos anyagkötések. Gondolunk itt egy asztalon kint felejtett zselés ecsetre, egy félig lezárt maszatos menetű tégelyre vagy akár egy komplett ecsettartóra. A munkafelületünket gondosan óvjuk a napfénytől, hiszen a leggyengébb nap is képes bekötni a zselét és a Fusion gélt. Semmiképp ne körmözzünk teraszon, nyílt térben, még árnyékban sem, hiszen a szűrt napfény is képes kárt tenni az anyagainkban és eszközeinkben.  Az ablak melletti műkörmös asztalokon lévő zselék sincsenek biztonságban, még a használat ideje alatt sem. Ha ragaszkodunk a természetes fényhez, akkor ragasszunk az ablakra uv visszaverő fóliát, tegyünk fel fényvédő függönyt vagy használjunk teljes redőnyös elsötétítést. A napfény tehát a zselével szemben kimondottan kerülendő, s ugyanez vonatkozik a házlap nélküli led lámpák kifelé szórt fényére is.
A napfény a műkörmöt viselők számára is tartogathat meglepetést. A rosszul megépített és fellevegősödött műköröm alá beszorított víz a napfény hatására a természetes körömlemez keratin rostjai közé algatelepeket képez. Ezt elkerülendő, a legelső és legfontosabb dolog egy frissen végzett műkörmös számára, hogy minél több technikai továbbképzésen vegyen részt a minél tökéletesebb tapadás elérése érdekében. Induljunk ki abból, hogy az olcsó, bivizsgálatlan kínai alapanyagok nem csupán az egészségre veszélyesek, de a tapadásuk is gyatra. Minden magára valamit is adó műkörmös szakember olyan anyagokkal dolgozik, ami magas minőségű, kezelhető utóéletű és garanciális.
Ha gondos, alapos és megfelelő technikai tudással rendelkezel, akkor műkörmösként a napfény a barátod lesz és nem az ellenséged.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1