2022. május 28. - Emil, Csanád, Vilmos napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.03.12 - 09:19

Óvd a reszelőidet!

Egy átlagos műkörmös, mire megtalálja a számára legideálisabb reszelőket, előtte legalább öt-hatféle méretet és márkát kipróbál. Ilyenkor igen kevés az olyan információ, amire támaszkodhat, leginkább mindenki a saját tapasztalata alapján dönt. Pedig a reszelőink amilyen nagy mértékben megkönnyíthetik a dolgunkat, ugyanannyi bosszúságot is okozhat, ha rosszul választunk, vagy nem vigyázunk rá.

-Mit érdemes tudnunk a reszelők számozásáról? A szám azt mutatja meg, hogy egy négyzetcentiméternyi reszelő felületen hány szemcse található. Minél magasabb a szám, annál finomatt a reszelő felülete, s egyértelműen annál finomabb felületet tudunk vele kiképezni. 

 Az egyik legfontosabb reszelőnk az, amit az előkészítés során használunk. Mivel ez közvetlenül  érintkezik a természetes körömlemezzel, így folyamatosan fertőtlenítsük. A legideálisabb erre a célra a 180-as reszelő, a Crystal Nails kínálatában zöld színű felirata és zöld magja van. Az a legideálisabb döntés, ha van egy ilyen zöld reszelőnk, amit csakis előkészítésre használunk, s folyamatosan - használat előtt és után - eszközfertőtlenítővel fújjuk be. A kész köröm felületi bereszeléséhez különféle reszelőket használhatunk, attól függően, hogy a köröm miből készült. A kikötött porcelán felületét és a szabadszél kialakítását első körben a profi körmösök akár 100-as felületű reszelővel is reszelhetik. A felületi finomítást pedig a kék 150-es majd zöld 180-as reszelővel végezzük el. A kikötött, de rosszul, vagy hanyagul lefixált zselé a legnagyobb gyilkosa a reszelőinknek. A zselés körmöt cleanserrel olyan alaposan kell lefixálnunk, hogy azon egy szemernyi ragacsos rész se maradjon. Alaposan töröljük át többször is a körömsáncokat, ugyanis ha itt marad valamennyi ragacs, az a reszelés során beleragad a reszelőnkbe, majd eltömíti azt, s ezáltal a reszelőnk néhány szett köröm bereszelése után a kukában landol. Az még ennél is rosszabb, ha a zselés körmöt olyan anyaggal fixáljuk, ami egyáltalán nem erre a célra készült. Ilyen esetben szinte menthetetlen lesz a  reszelőnk, s gyakorlatilag még az aktuális szett köröm bereszelése előtt eltömítődik. 

Íves vagy egyenes?  -Nos, a köröm felületi bereszeléséhez mindenképpen ívest válassz, ugyanis a hátsó bőrredő ívét precízen csakis íves szélű reszelővel tudjuk szintbe reszelni. A reszelő egyenes széle pedig kifejezetten nagy segítségünkre van a párhuzamok reszelésében.  A 100/180-as reszelő az univerzalitása miatt szinte minden műkörmös asztalon megtalálható. Különösen jó szolgálatot tesz akkor, ha már egy-két szett körmöt bereszeltünk vele, hiszen akkor a két szemcseméretű felületet egy kézben tartva váltakozva tudjuk használni anélkül, hogy le kellene tennünk és egy másik reszelőt kellene kézbe vennünk.

A fa reszelő a vékonysága miatt egészen kicsi helyekhez is hozzáfér, illetve a mosolyvonal ívének bereszeléséhez is nélkülözhetetlen. 

A reszelők mellett érdemes megemlíteni a buffereket is. A tömb reszelő, azaz hétköznapi nevén a buffer a felépített műköröm még finomabb felületi kiképzéséhez alkalmas. Bánjunk vele óvatosan, ugyanis az élei egy rossz mozdulat esetén akár kivérzésre is képesek. Első használat előtt nem csupán a reszelők élét kell eltompítani, érdemes ezt megtenni a bufferrel is. Az utóbbi időben sok körmösnél a tömbreszelőt kiváltotta a homokolt szemcsés buffer. Ez az eszköz alkalmas mindenfél anyagból készült műköröm végső felület finomítására. Nincs éle, könnyen kezelhető és tökéletes felületet hagy maga után.

 

Ha jól bánsz a reszelőiddel, nem fogod meg ragacsos kézzel, ügyelsz a fertőtlenítésükre és a zselés fixálásra, akkor egy reszelőt hetekig tudsz hatékonyan használni akár egy olyan szalonban is, ahol napi hat-hét vendég körmeit reszeled be. A reszelőd elárulja milyen körmös vagy, légy szakszerű és gondos, így sokkal tovább veled marad.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom