https://www.traditionrolex.com/1

Vigyázz, kész, hajtás!

2024. április 24. - György, Fidél, Debóra napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2017.11.13 - 08:06

Vigyázz, kész, hajtás!

A novemberi Körmösnap volt az idei utolsó olyan szakmai rendezvény, ahol első kézből értesülhettél a legfrisebb téli trendről, az alapanyag fejlesztésekről s azok felhasználásáról. Ennek tudatában kell gondosan megtervezned az év végi anyagszükségleted, esetleges eszközkarbantartást, pótlást, beszerzést. A bevásárlólistád élén szerepeljen a fertőtlenítő, tudod, az sosem fogyhat el. Az építőanyagokat, a színes dekoranyagokat, gél lakkokat valamint glittereket, köveket, nailfettiket nézd át, miből mennyi fogy és milyen tételben kell beszerezned. Mindig legyen az előkészítő folyadékokból is tartalék, hiszen végtelenül kínos, ha az új beszerzése előtt kifogy valamid.

Ha felvértezted magad az újdonságokkal, amiket a Körmösnapon láttál, kész a bevásárlólistád, tele a naptárad, akkor ideje az év végi hajrá legfontosabb tényezőjével foglalkoznod, azaz magaddal. Gondolj csak bele, egy váratlan betegség teljesen felborítaná a munkabeosztásodat, így alaposan meg kell védened magad minden olyan tényezőtől, ami munka kieséshez vezethet. Íme öt megszívlelendő jó tanács ahhoz, hogy ne dőlj ki a nagy hajtásban:

1. Támogasd a szervezeted immunrendszerét! Szedj vitaminokat, csökkentsd a szénhidrátot, hiszen a sok ülőmunka mellett lehet, hogy kevesebb időd lesz a mozgásra.

2. Igyál elegendő folyadékot, de kerüld a túlzott kávé és üdítőital fogyasztást! Napi 2 liter folyadékra akkor is szüksége van a szervezetednek, ha szinte egész nap csak ülsz. A kávé vizet von el a szervezetedből, a cukor tartalmű italok pedig felelsleges szénhidráttal terhelik a szervezetedet. Az energia italok igen sok koffeint tartalmaznak, nem árt óvatosan bánni ezekkel.

3. Tartózkodj minél többet friss levegőn, ha lehet, két vendég között is tölts pár percet a munkahelyeden kívül. Ha ez nem megoldható, akkor rendszeresen szellőztess. Használj porelszívót és munkavédelmi maszkot. Ha látszólag náthás vendég ül le veled szembe, lehetőség szerint adj neki egy másik időpontot, a te egsézséged védelme érdekében. 

4. Fertőtleníts különösen körültekintően! Alkalmazz felületfertőtlenítőt az ajtókilincseken, ajtószéleken, a mosdóban és a munka asztalodon is. Szükség szerint használj gumikesztyűt vagy folyékony kesztyűt. A mosdóban a textil törölköző helyett tegyél ki papírtörölközőt és fertőtlenítő folyékony szappant.

 

5. Kerüld a stresszt, ha lehetséges mozogj minden nap! Köztudott, hogy a stressz gyengíti az immunrendszert, ezért hozz egy elhatározást, hogy mások miatt nem mérgelődsz. A derűs alaptermészet csupán beállítottság kérdése, s az irányítás pedig a te kezedben van. A kedvesség nem kerül semmibe, viszont sok hozadéka van, különösen az előtted álló, munkával túlterhelt időszakban. Például egészséges maradsz és mosolyogva varázsolsz csodákat a vendégeid körmére.

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1