2018. december 12. - Gabriella, Johanna, Franciska napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2017.09.05 - 16:28

Töltés - Ki dönti el?

A legtöbb műkörmösnél a töltés és az új építés nem ugyanabba az árkategóriába tartozik. Magától érthetődik, hogy az új építés a drágább, de bizony előfordul, hogy az épp kezünkben lévő vendégnél a töltés majdnem több munkával jár, mint egy új építés.

A vendégek egy része szereti maga eldönteni, hogy a körmét szinte állandóan csak feltöltsék, ezzel meghagyva az anyag alatti növekedő természetes körömlemezt, mindazzal az összes jellemző deformitásával amit az magában hordoz. Ebből az eljárásból születnek egy idő után az extrém módon karvalyosodó bezselézett "műkörmök", amik szinte semmilyen esztétikai elvárásnak nem felelnek meg.
Néha nekünk is munkásabb egy rossz irányba csavarodó, esetleg eldeformálódott természetes körömről az anyagot lecsiszolni, visszarövidíteni, majd új színt, borítást felépíteni rá. Könnyebb lenne egy hossz rövidítés után a maradék kevés anyagot visszacsiszolni és sablont feltenni, majd új körmöt építeni. A töltést mindig egyedi elbírálás után javasoljuk a vendégnek. Elsősorban az alábbi három kritérium szerint vizsgáljuk meg a vendégünk hozott műkörmét: 1. esztétikum, 2. statika, 3. anyagfáradás. E három tényező eredőjéből döntsük el, hogy a vendégünknek töltést javaslunk-e vagy új építést.
A visszahozott, lenőtt körmöket alaposan vizsgáljuk meg, hogy milyen állapotban vannak. Van-e rajtuk sérülés, törés, a magassági pont mennyit csúszott lefelé a szabadszél felé a lenövéssel, valamint a külső mechanikus behatások következményeképp mennyire gyengült meg a műköröm szerkezete.
Szükségszerű tudnunk és tudatnunk a vendégünkkel, hogy más köröm formára váltás esetén sohasem töltünk, hanem mindig teljesen leszedjük az előző anyagot és felsablonozva új körmöt építünk. Sok műkörmösben felmerül a kérdés, hogy töltés során le kell-e szedni a vendég körméről az összes rajta lévő anyagot vagy sem? Nos erre a helyes válasz az, hogy a következő köröm színe és kivitelezése dönti el. Egy állandóan francia műkörmöt viselő vendég esetében nyílván nem szükséges a természetes körömlemezig eltávolítani minden anyagot. Ha jó állapotú az anyag a vendég körmén, akkor rajta lehet hagyni egy vékony alapréteget, s a cover pinkkel való töltéshez pedig használjunk Cover Refill zselét. Ha állandóan színes, beépített díszítésű körmöt kér a vendég, akkor szinte az alaprétegig, az előző színt eltávolítva hajtsuk végre a töltést. Ha egy clear anyagból felépített körmöt bereszelve, a felületén telibe szinezünk akár Royal géllel, vagy gél lakkal, akkor pedig a töltéshez csak annyi anyagot távolítsunk el a szín alól, amennyi nagyon szükséges.
A töltés gyakorlatot és egyéni elbírálást igénylő feladat. A helyes döntések meghozatalával azonban a vendégünket maradéktalanul ki tudjuk szolgálni és elégedetté tenni.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E HETI NYEREMÉNYJÁTÉKUNK: BABY BOOMER KÖRMÖK PORCELÁNBÓL

Játssz velünk március 6-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy 17g-os Slower-Soft White porcelán port.

Sorsolás időpontja: 2016-03-06

Játszom