https://www.traditionrolex.com/1

Vendégünk ízlése

2024. április 24. - György, Fidél, Debóra napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2016.08.11 - 11:32

Vendégünk ízlése

"Ízlésről vitatkozni ízléstelen!" - mondta egykoron Coco Chanel, s valljuk be, nagyon igaza volt.

Az ízlés szubjektív dolog, aminek olyan széles a skálája, amit csakis a viselője határozhat meg. Műkörmösként azonban számtalanszor felmerülhet bennünk a kérdés: hogyan mondjuk meg a vendégünknek, ha valami ízléstelen körmöt kér? Hogyan befolyásolhatjuk a vendégeink ízlését, mit tehetünk a trendkövető körmök érdekében?

Először is, ne vitatkozzunk senkivel ízlés dolgában - jusson eszünkbe mindig a fenti idézet. Másodszor pedig, ha a vendég a körmét illetően némi labilitást mutat, akkor tudnunk kell, hogy van esély az ízlés terelgetésére. Legyen naprakész a tudásunk és az anyag-, valamint az eszköztárunk az épp aktuális trendet illetően. Évente legalább négyszer menjünk el trendkövető díszítő képzésekre. Ez azért is elengedhetetlen, mert a valóban kreativitást igénylő design-ok nem tanulhatóak meg a Youtube-ról. A továbbképzéseken készült tipeket tedd ki az asztalodon jól látható helyre - a vendégeid így azonnal tájékozódhatnak az új divatról.
 
Nyomtass ki színes fotókból álló körmös albumot, amit a vendégeid elképzelés hiányában nézegethetnek. Nagyon egyszerű ilyen módon terelni a vendégeid ízlését, hiszen a divatja múlt, vagy rossz szín összeállítású körmökről készült fotókat egyszerűen nem nyomtatod ki. A nagyobb baj az, ha a vendéged egy konkrét elképzeléssel jön, amiről csak te tudod, hogy már ezer éve nem divat, ő nem. Mi a teendő ilyenkor? Mondjam meg neki, hogy ez már őskövület design? Ne, így konkrétan ne tedd, mert megsérted vele. De például egy hozott fotóra mondhatod azt, hogy "Megcsinálom, de tehetek bele egy kis egyediséget?" Ezzel nem sértetted meg, de máris kinyitottál egy ajtót az ízlése formálása felé.

 

A vendégek ízlése cseppet sem baj, ha nem egyezik a miénkkel. Sőt, így van rendjén - ahányan vagyunk, annyi féle az ízlésünk. De tudnod kell, hogy egy vendég szereti az extrém díszítéseket, vagy mindig csak franciát kér pár kövecskével. Utóbbinál maximum a kövek elhelyezése lehet a mozgástered (az is lehet izgalmas, ha kombinálod a méreteket, színeket és a szórógyöngyöt). Az igazán bevállalós vendégeknél könnyebb az ízlésformálás, de a legfontosabb, hogy mindezt kellő tapintattal végezd. És tudd: "Ízlésről vitatkozni ízléstelen!"

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1