https://www.traditionrolex.com/1

Télvégi színterápia: színre színt!

2024. április 25. - Márk, Ányos napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm kedvcsináló rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.02.13 - 08:20

Télvégi színterápia: színre színt!

A tél bár már az utolsókat rúgja, de a mi tűrőképességünk is a vége felé jár. Túl sok volt már a szürke hétköznapokból, a napfény hiányból és a borongós, vacogós reggelekből. A télvégi influenza kivette a maradék erőnket is, így nagyon nehéz vidámnak és optimistának maradnunk. Az utolsó lendületet már csak a színek adhatják nekünk!

Nem titok, hogy a színeknek élettani hatásuk is van. Nem véletlen mondják, hogy az élénk színek élénkítik a hangulatot, vidámmá és kitartóbbá tesznek bennünket. A tél finisében vegyünk sok sok színes zöldséget és gyümölcsöt. Együnk ezekből minél többet, lehetőleg nyersen. Naponta fogyasszunk sok mandarint, banánt és igyunk legalább másfél liter folyadékot. Az ásványvizünkbe csavarjunk bele egy citromot, de a cukrot felejtsük el! A citromos ásványvíz jótékony hatását már aznap érezhetjük, fittebbek, energikusabbak leszünk, nem utolsósorban ellenállóbbak a bacikkal szemben.

A színes zöldségek ugyancsak kiváló hatással vannak nemcsak a mentális egyensúlyunkra hanem az emésztésünkre is. Csak kevesen merik kipróbálni például a fekete retket, vagy a céklát, pedig pár cseppp citrommal és néhány csonthéjas maggal, dióval, mogyoróval remek saláta lehet belőle. Ne becsüljük alá a kissé megkopott hírnévnek örvendő sárgarépát, különösen akkor, ha közben szoláriumozni is járunk. A sárgarépa jótékony hatású akár napozás, akár szolizás esetén, a bőrünk csodaszép lesz tőle.

A színekkel a ruhatárunkban is variálhatunk, egy élénk színű kötött pulcsi vagy zakó, egy rikító sál vagy kendő feldobja a külső megjelenésünket. Ha esik az eső, kizárólag feltűnő, színes ernyővel menjünk utcára, ehhez társulhat egy színben hozzá passzoló kesztyű is.

Apropos, kesztyű! A körmeink is táncolhatnak a színtobzódásban, csodás magenta vagy tűzpiros ONE STEP CrystaLac dukál ilyenkor. Öltsünk magunkra  bátran színre színt és éljük túl a telet!

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1