https://www.traditionrolex.com/1

Idén az év színe az ultra viola

2024. április 19. - Emma, Malvin, Zseraldina napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Divat-trendek rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2018.01.10 - 11:11

Idén az év színe az ultra viola

Ebben a mindenki által sikeresnek ítélt évben, 2018-ban az amerikai Pantone Nemzetközi Színegyeztető Vállalat szerint az év színe az ultra viola, azaz hétköznapi nevén a lila. A színhez minden ilyen esetben jár egy egyezményes színkód is, melyet elsősorban a nyomdaiparban, textiliparban, divatiparban használnak, de az utóbbi évtizedben a trendalkotó műkörömiparban is előtérbe helyeznek.

Nekünk, műkörmösöknek az elsőként kell értesülnünk, majd azonnal handrendbe állítanunk a sznkatonáinkat zseléből, gél lakkból, porcelán porokból, glitterekből, kövekből és egyéb díszítőelemekből.  De járjuk egy piicit körbe a lila színt, kinek hogy illik az egyéniségéhez és igaz lehet-e a mondás, hogy a lila csak 70 felett áll jól egy nőnek?

Különféle kultúrákban eltérő színhasználati szokásrendszerek uralkodnak az öltözködésben, ékszerviseletben és emocionális kötődésben a színeket illetőleg. A lila szín jelenlegi megítélése az európai kultúrában korosztályok szerint általában igen eltérő. A fiatal felnőtt korosztály leginkább a lila világosabb, pasztelesebb árnyalatait viselik szívesebben, igen kevés az a húsz éves egyetemista, aki püspöklila ruhában jár hétköznap szemináriumra. Az életkor előre haladtával a szín egyre mélyül, egyre tisztul.

A lila szín egyszeriben drámai és provokatív. Kiemeli a viselőjének egyéniségét, a pasztell  a visszafogottságot, a decenzizmus érinthetetlenségét. A sejtelmes lila a kozmosz végtelenjének titkait ígéri megfejteni (minden jól sikerült kozmosz zselé, gél lakk színben van némi szemmel alig látható lila csillám) a hangos és tiszta lila a határozottságot, a szürkés lila  pedig az elmúlás romantikáját hordozza magában. Ezzel egyidejűleg a lila szín szinte kéri, hogy kapd oda a tekinteted. Amikor Jimi Hendrix vagy Dawid Bowie a popkultúra élvonalába helyezte a zenei alkotásait, hihetelen feltűnést keltettek lila ingjeikkel, lila nadrágjaikkal. A tudatos színválasztás annak idején a "merj kilógni a sorból, merj kísérletezni az életeddel és rúgd fel a szabályokat" üzenetét hordozta magában. 

 

Mindezek mellett lilát bárki viselhet, bármilyen korosztály a mai színkultúra széles lehetőségeiben megtalálhatja az ultra viola csodálatos árnyalatait.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Elite körömszalonok

mukorom.hu - Elite műköröm szaküzlet

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunk: Gótikus mandula köröm építése

Játssz velünk január 31-ig tartó nyereményjátékunkban, és nyerj egy Crystal Nails spirál jegyzetfüzetet.

Sorsolás időpontja: 2016-01-31

Játszom

https://www.traditionrolex.com/1