https://www.traditionrolex.com/1

Megbízható az anyagod?

2024. április 19. - Emma, Malvin, Zseraldina napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2017.02.23 - 07:56

Megbízható az anyagod?

Az utóbbi időszakban egyre több olyan közösségi oldalon felvillanó műkörmös alapanyagot látni, amit (feltételezhetően kellő óvatosság és szakértelem hiányában) külföldi, olcsó árukkal foglalkozó weboldalakról rendeltek.

A különféle zselék, porcelán porok, liquidek elnevezése is hasonlíthat egy-egy itthoni vezető márkára, de ezek olcsó távol-keleti hamisítványok, amik minőségben még csak nem is hasonlítanak a hazai műkörmös alapanyagokra. Alapozó zseléket, építő zseléket, porcelán porokat nagyfokú felelőtlenség olyan helyről vásárolni, ahol semmilyen egészségügyi és kémiai bevizsgálási tanusítvánnyal nem rendelkeznek ezek. A magyarországi forgalmoban lévő alapanyaghoz minden esetben kérhető, illetve letölthető biztonsági adatlap, amin szerepelnek több jellemzők között az összetevők is, s azok veszélyességi fokozata. Ha egy Európai Unión kívüli országból vásárolunk ilyen anyagokat, azok összetétele nem ismert, s az első probléma az anyag allergizáló hatása lehet. Ez jelentkezhet égő, viszkető hólyagok formájában a bőrön, rosszabb esetben köhögő rohamok kíséretében akár rosszullét is lehet. A másik kiemelt veszélyforrás ezeknek az anyagoknak a gőzének a belélegzése és a csiszolás során keletkezett por belélegzése. A por belégzés tünetei nem azonnal, hanem akár hetekkel, hónapokkal, de évekkel később is jelentkezhetnek. Mindez egy olcsó, távol keleti, bevizsgálatlan műkörmös alapanyagtól.

Egy valamit is magára adó műkörmös szakember kizárja ezeket a rizikó faktorokat, s nem teszi ki a vendégét, illetve saját magát az ebből adódó esetleges káros következményeknek. Ha magyarországi, bevizsgált és biztonsági adatlappal ellátott műkörmös terméket választasz, akkor sosem kell aggódnod a magad és a vendéged egészsége miatt. S a biztonságos munkavégzésnél semmi sem lehet fontosabb egy sikeres műkörmös szakember számára.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1