https://www.traditionrolex.com/1

Kezdő vagyok: tip vagy sablon?

2024. április 19. - Emma, Malvin, Zseraldina napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.05.05 - 12:21

Kezdő vagyok: tip vagy sablon?

Kezdők gyakori problémája, hogy a rutintalanság miatt nem tudják milyen technikával dolgozzanak. Sablonnal épített köröm vagy tip-es technika? Mi a gyorsabb és mi a tartósabb? Mi az egyszerűbb és miben különbözik a végeredmény?

A fenti kérdéseknek csak egy részére van konkrét válasz. Meg kell állapítanunk, hogy az a gyorsabb technika, amit jobban begyakorlunk. Egy profi műkörmösnek egyik technika sem gyorsabb, így ez a kérdés nem döntő a válaszadásban. Vannak tanulók, akik már az OKJ-s tanfolyam alatt is ügyesebben bánnak a tip-el, mások pedig a sablonnal. 

Egy biztos: vannak olyan, a normál körömformától eltérő természetes körmök, amikre nem lehet tip-et ragasztani. Ilyen például a csavarodós köröm, a rágott köröm vagy a kanál köröm.
- Gondoljunk csak bele, hogyan állna egy felragasztott tip a felsorolt körmökön?

A helyesen felépített köröm szépsége és precizitása sosem múlhat azon, hogy milyen technikával készült. Ennek alapján a címben szereplő kérdésre az a helyes válasz, hogy kinek mi áll a kezéhez jobban. Mindenki azzal a technikával kezdjen el dolgozni, amelyikben ügyesebb.

Azok a kezdő körmösök, akik inkább a tip-es technikával dolgoznak, egy kis gyakorlat megszerzése után feltétlen menjenek el egy technikai továbbképzésre, ahol megtanulhatják és begyakorolhatják a sablonos építési technika szabályait is.

Ezzel a tudással megalapozhatjuk a szakmai felkészültségünket, vagyis minden vendég körömformájához a megfelelő technikát alkalmazva építhetünk tökéletes körmöket.

 

B.E. 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1