https://www.traditionrolex.com/1

Januári selejtezés

2024. április 23. - Béla, Adalbert napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.01.17 - 20:01

Januári selejtezés

Az évkezdet új terveinek lefektetése, a fogadalmak után következhet az ünnep utáni nagytakarítás. Ezt az alkalmat ragadd meg arra, hogy selejtezz ki a munkahelyedről minden olyan eszközt, ami már nem használható.

Egyszerűen dobd ki az anyagmaradványokat, a több éve ki sem nyitott, borzasztó állapotban lévő zseléket és a törött tégelyeket.

Használd ki a nagytakarítás alkalmát arra, hogy nézd át az ecsteidet. Szánj rá időt, és rendszerezd őket. Amiket használsz, tedd őket ecsettartóba. Amiket bár megvettél, de nem használsz - viszont valamikor még jó lehet valamilyen designhoz, azokat tedd külön tárolóba. Gyűjtsd össze a rossz ecseteket, és mégha fájó szívvel is, de dobd ki őket.

Rossz, hasznavehetetlen ecset sose legyen előtted, s a vendég előtt a munka asztalodon, hiszen például egy új vendég sokat leszűrhet abból is rólad, hogy milyen állapotban tartod a munkaeszközeidet.

Sokak szerint a koszos, hasznavehetetlen dolgok térolása egíébként is balszerencsét hoz, úgyhogy a használható tégelyeidet csoportosítsd, tisztítsd meg Cleanserrel, és tárold áttekinthetően. Sokaknál az anyagcsoportok fajtánként és színek szerinti tárolása nagyobb áttekinthetőséget eredményez, és megelőzhető a hosszas keresgélés is.

Azzal is időt takaríthatsz meg, ha tudod, hogy melyik eszközöd az, ami hadrafogható  a munka terén, s nem a vendég előtt, munkaidőben kell drága perceket elpazarolnod a próbálgatással. Selejtezésnél előkerülhet olyan anyag vagy eszköz is, amit bár megvettél, de szinte sosem, vagy alig használtál. Ilyenkor tisztítsd meg ezeket és tedd fel valamelyik internetes oldalra, ahol el tudod adni őket.

A januári nagytakarítással egybekötött selejtezés és rendrakás új lendületet ad, átlátod a holmijaidat, könnyebben nyomon követheted a kifogyóban lévő anyagaidat és a pótlásra szoruló eszközeidet is. 

B.E.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1