https://www.traditionrolex.com/1

A paraffinos kézápolás előnyei

2024. április 20. - Tivadar, Tihamér, Töhötöm napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2014.11.12 - 08:26

A paraffinos kézápolás előnyei

Ősztől nyár kezdetéig a körmös szalonok egyik közkedvelt szolgáltatása a meleg paraffinos kézápolás. Sok hasznos előnye van, hátránya semmi, viszont nem árt figyelembe venni, hogy vannak kizáró tényezők is.

Először is tudni kell, hogy paraffinos kézápolást műkörömépítés előtt ne végezzünk, csakis utána. Az ápolás segít megelőzni a kiszáradt, berepedezett, érdes kézbőrt, valamint jó hatással van a hidegallergiás bőrtünetekre, vagy egyéb, száraz bőrfelületekre is. Az extrém száraz bőrfelületeknél vegyük szemügyre a kézbőrt, ugyanis hajszál repedések alkalmával ugyancsak tiltó körülmény lehet a paraffinos kézápolás esetében. Ne alkalmazzuk továbbá a kezelést semmilyen gyulladás, felületi hámsérülés, vérző seb vagy gyógyulófélben lévő pörk esetében sem.

ha alapvetően abból indulunk ki, hogy sérülésmentes kézen alkalmazhatjuk a paraffinos kézápolást, bizonyosan nem nyúlunk mellé a kezeléssel.

A paraffin olvasztó tégelyünket a kezelés megkezdése előtt órákkal helyezzük üzembe, ugyanis a paraffint nagyon alacsony hőfokon kell folyékony állapotúvá melegítenünk. A tömb formában vásárolt paraffinokat különféle aromás illóolajokkal gazdagítják, így a szezonban váltogathatod a különféle illatokat. A tömböt igyekezzünk minél több részre szétválasztani, s a legalacsonyabb hőfokra bekapcsolt gépbe helyezni. Ezzel most pár órára nem is lesz dolgod.

A kézápolás menete:

- A vendég alapos fertőtlenítő kézmosás után egy kellemes bőrhámlasztásban részesül, egy erre alkalmas, speciális bőrhámlasztó krém segítségével. Az elhalt hámsejtek eltávolítása azért fontos, mert az ápoló krém hatékonyabban tud mélyre hatolni, hogy ott fejtse ki a hatását, ahol egy normál kézkrémezés során nem jut el. A második lépés a mélyápoló krém alkalmazása, jusson belőle bőven mindkét kézre, tenyérre, kézfejre egyaránt. Ha nem elég ápoló krémet használunk, akkor nagyon nehezen, szinte darabokban tudjuk csak a kezelés befejeztével levenni a paraffin maszkot a kézről. Az alaposan bekrémezett kezet egyesével mártsuk bele kétszer a meleg (de nem forró!) paraffinba úgy, hogy az csuklóig elmerüljön. A második belemártás után csepegtessük le egy-két másodpercig a kézről a paraffint, majd műanyag zacsót húzzunk rá, s ezt pedig meleg törölközőbe bugyoláljuk be. A paraffin szerepe a bőrfelszín melegen tartása, ami által a pórusok kinyílnak és az ápoló krém mélyebbre tud hatolni, ezáltal intenzívebben fejti ki a hatását. A paraffinos maszk maradjon a kézen legalább 20 percig. Utána kicsomagoljuk a kezet, majd a műanyag zacskóval együtt két kezünk közé fogva lehúzhatjuk a paraffint a kézről, egyben.

Ezt követően papírtörlővel töröljük le a felesleges krémet a kézről, mert a kezelés befejződött. Enyhe kézfej kipirulás lehetséges a meleg hatására, ami pár perc után eltűnik és teljességgel ártalmatlan.

Ugyanez a folyamat természetesen lábon is elvégezhető!

A paraffinos kézápolás, mint szolgáltatás bővítés növelheti a szakmai kvalitásunkat, vonzza a vendégeket, és ezáltal bevétel többletre is számíthatunk. Minden körmös asztal közelében ott a helye egy csinos, jó formájú paraffinos olvasztógépnek.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1