https://www.traditionrolex.com/1

Tanulj sikerszakmát a legjobbaktól!

2024. április 18. - Andrea, Ilma, Apolló, Aladár napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörmös tanfolyam rovat cikke

Publikálás: 2015.07.21 - 10:25

Tanulj sikerszakmát a legjobbaktól!

Az utóbbi időben gombamód elszaporodtak az interneten, különféle, alig négy nap alatt elvégezhető, okleveles műkörmös képzések hirdetései. Ezek a képzések azonban semmilyen, hivatalosan is elismert, felhasználható bizonyítványt nem adnak, tehát a gyakorlatban semmire sem jók. Négy nap alatt ugyanis egy szakmát sem lehet megtanulni.


Gondolj csak bele! Te elmennél egy olyan fodrászhoz vagy kozmetikushoz, aki mindössze négy nap alatt szedett össze valamiféle tudást? Varratnál magadnak olyan varrónővel mondjuk egy esküvői ruhát, aki négy napos képzésen tanulta a szakmáját? Sorolhatnánk a hasonlatokat, de a lényeg ugyanaz: a műkörmös szakma ugyanolyan komoly, mint bármelyik másik - Ezért alaposan el kell sajátítani mindent, amit a műkörmös OKJ-s képzésen tanítanak.

A négynapos képzésen kapott oklevél az ígéretekkel ellentétben semmire sem jogosítja fel annak tulajdonosát, hivatalosan nem dolgozhatsz vele a szakmában, ellenben egy OKJ-s képzéssel, ami normál tempóban heti 2 napos képzés során öt és fél hónap. Össze sem lehet hasonlítani a két képzést, így nem kérdés, hogy hol tanulhatsz többet, alaposabban.

Ha már eldöntötted, hogy hivatalosan, államilag is elismert OKJ-s képzésre iratkozol be - amivel utána lehetsz egyéni vállalkozó, dolgozhatsz szalonban, vagy bármilyen más megfelelően, a szabályok szerint kialakított helyen is – keresd meg és válaszd ki a legjobb iskolát.
Tartsd szem előtt, hogy tanulni kizárólag a szakma legjobbjaitól érdemes, ezért fontos, hogy a legjobb iskolába iratkozz be.


Örökérvényű közmondás az, hogy a tudást senki nem veheti el tőled, tehát tanulj ott, ahol a legtöbb tudást kapod. Ugyanez vonatkozik a továbbképzésekre is. Tájékozódj a pontos tananyagról, érdeklődj a szükséges anyagokról, eszközökről.
A díszítő oktatások esetében nézd meg előre, hogy a képzettségi szintednek megfelelőek-e. Érdemes betartani a fokozatosság elvét, hogy az alapokat is ismerhesd. Legjobb, ha minden képzést a kezdő szinttel indítasz, a bonyolultabb technikák megértéséhez ez elengedhetetlen.
Elegendő gyakorlat hiányában ne jelentkezz olyan szintű díszítő továbbképzésre, amihez nincsenek alapjaid. Lehet, hogy szemet gyönyörködtető mintákat láthatsz, de közel sem biztos, hogy neked is egyből menni fog a díszítés. Nincs rosszabb, mintha a vendég jön rá a hiányosságaidra.


Ha odafigyelsz a szakmai képzésed során a fokozatosság elvére, rendszeresen jársz továbbképzésekre, hogy fejleszthesd tudásod, valamint rengeteget gyakorlod a képzéseken tanultakat, akkor viszonylag rövid idő alatt te is ennek a gyönyörű sikerszakmának az egyik ünnepelt sztárja lehetsz.



B.E.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet
  • Crystal Nails Tatabánya
  • Crystal Nails szaküzlet Miskolc
  • Crystal Nails - Hatvan - szaküzlet és oktatás
  • CRYSTAL NAILS SZAKÜZLET MISKOLC BELVÁROS
  • Trendpoint

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1