https://www.traditionrolex.com/1

Műkörmös diagnosztika

2024. április 24. - György, Fidél, Debóra napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Publikálás: 2017.07.12 - 13:04

Műkörmös diagnosztika

A műkörmös asztalnál a vendég körmeinek, keze állapotának a megvizsgálását, annak egészséges állapotához képest található eltérését, betegségre utaló tünetek jelenlétének felismerését diagnosztizálásnak nevezzük. E munkamozzanat fontossága nem elhanyagolható, ha a műkörmös nem ismer fel bizonyos tüneteket, komoly fertőzésnek teheti ki magát és a többi vendégét.

Mire figyeljünk a diagnosztizálás során?

Egy jó szakembernek elsősorban kiválóan kell ismerni a kéz bőr és a köröm anatómiáját. A diagnosztizálás szemrevételezéssel, tapintással és kikérdezéssel zajlik. Ha új vendéget diagnosztizálunk, tanácsos egy vendégkártyán regisztrálni a konkrétumokat. Névvel, címmel és telefonszámmal ellátott kartonon szerepeljen a kikérdezés során kiderülő cukorbetegség, a keringési probléma, vérzékenység vagy allergia. A szemrevételezés során először azt vizsgáljuk, hogy van-e olyan bőrelváltozása a vendégünknek, amihez nem szabad nyúlnunk? A legszembetűnőbb, de mégis a legkevesebben veszik komolyan a vírusos szemölcsöt. Ez a HPV vírus okozta bőrbetegség fertőz vizes közegben, ezért paraffinba tilos tenni ilyen kezet, illetve bőrradírozni sem szabad. műkörömépítés során ha feltétlenül hozzá érnénk a vírusos szemölcshöz, akkkor ragasszuk le sebtapasszal, amit a vendégünk otthon vegyen le. A szemrevételezés során megfigyelhetünk bakteriális fertőzéseket, azaz bőrgyulladásokat, ami duzzadt, piros, meleg, esetleg váladékozik. Az apró sebek, például csípések, vagy vágott sebek sem paraffinozhatóak és nem radírozhatóak. A gombás elváltozáshoz sem bőrön, sem körmön nem tanácsos hozzáérni. A nyílt sebek, sérülések, horzsolások teljes vagy részleges tiltó körülménynek számítanak. 

Az ortopédiai elváltozásoknál, bizonyos ízületi elváltozásoknál fontos kikérdeznünk a vendéget, hogy okoz-e fájdalmat a kéz vagy ujj érintett területén a megfogás. A tapintásos diagnosztizálás során szembe tűnő lehet a hideg,  verejtékező, nyirkos kéz, ami kizáró tényező a műkörömépítésben. Egy száraz, berepedezett kézbőr esetén gondoljuk az otthoni kézápolásra vonatkozó tanácsadásra, ajánljunk zsíros ápoló krémeket. 

A diagnosztizálás során dől el, hogy találunk-e kizáró tényezőket a műkörömépítéssel kapcsolatban, mire kell különösen odafigyelnünk és mi az, ami az ápoló szakaszban ajánlott a vendég számára. A megkülönböztetett figyelem a vendégednek is feltűnik, s tudni fogja, hogy jó szakember kezébe adta a kezét.

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1