https://www.traditionrolex.com/1

Áremelés, de hogyan?

2024. április 16. - Csongor, Bernadett napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2016.01.06 - 15:45

Áremelés, de hogyan?

A január sok körmös szalonban áremeléssel indul. A kezdő kolléganők azonban bizonytalanok az árképzésben, úgy, mint az áremeléssel kapcsolatban is. Sokan egyszerűen azért nem emelik meg a munkadíjukat, mert félnek, hogy ezzel egyidejűleg vendégeket veszítenek el.

Az áremelést - történjen az bármelyik hónaptól is - gondosan elő kell készíteni. Készüljünk arra, hogy szinte biztosan lesz olyan vendégünk, aki emiatt, vagy más indok miatt, de ebbe burkolja, új szolgáltatót fog keresni. Egy stabil vendégkörrel rendelkező műkörmösnél az áremelés utáni vendégszám csökkenés nem több, mint öt százalék. Ha az áremelésünk jól működik, akkor kevesebb vendéggel is többet fogunk keresni, mint az azt megelőző időszakban. Tehát ha csak a vendégek létszámcsökkenésétől félünk, akkor ne halogassuk az áremelést!

Mikor a legoptimálisabb árat emelni? Erre a kérdésre a nagyon egyszerű válasz az az, hogy soha. De muszáj. Ezért válasszunk olyan hónapot, amikor nem terheli egyéb más a vendégeink nagytöbbségének a pénztárcáját. A szeptember az iskolakezdés miatt nehezebb, a januárt pedig a karácsony utáni viszonylagos pénztelenség jellemzi ebben a szakmában. Szerencsésebb inkább tavasszal, még a nyári szezon beköszönte előtt árat emelni. Ettől függetlenül te fogod eldönteni, hogy mikor teszed meg ezt a szükséges lépést.

Hogyan közöljük az áremelés tényét? Illendő az áremelésről előre értesíteni a vendégeket. Nem feltétlenül a közösségi oldal erre a legmegfelelőbb, ugyanis nem biztos, hogy pont a célközönséghez eljut az információ. Az előre megtervezett áremelésről munka közben tapintatosan tájékoztasd a vendéged, miszerint a következő alkalommal már számítson arra, hogy a szolgáltatásod többe fog kerülni. Nyomtass ki egy új árlistát, és nyugodtan add oda neki, nézze meg, mi mennyibe fog kerülni nálad legközelebb. Ez korrekt dolog, és válaszolj tisztán, jól kikalkulálhatóan a vendéged kérdéseire.

A vendégek a műkörmösnél a lehető legkülönfélébb kérdéseket teszik fel, például akad majd olyan, aki azt is megkérdezi, hogy miért emelsz árat. Erre muszáj válaszolnod, még akkor is, ha ez eléggé egyértelmű: szeretnél több pénzt keresni. Tapintatosan el kell mondanod, hogy körülöttünk sajnos minden drágul, a te alapanyagaid ára is változik, illetve a tevékenységeddel kapcsolatos összes kiadás is. Megemlítheted azt is, hogy rendszeresen jársz továbbképzésekre is, ami ugyancsak nem kis összegbe kerül, s teszed ezt azért, hogy a vendégeidnek a legújabb és legdivatosabb technikákat is kínálni tudd.

Az áremelés az élet minden szegletében érzékenyen érinti az embereket. Azonban ha ez tapintatosan és mértékkel történik, az elégedett vendégeid hűségesek lesznek majd hozzád és ragaszkodni fognak a te kezed alkotásaihoz.

 

B.E.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1