https://www.traditionrolex.com/1

Szalonmunka: Elég kedves vagy?

2024. április 25. - Márk, Ányos napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.10.06 - 12:28

Szalonmunka: Elég kedves vagy?

Beköszöntenek a borús őszi ködös és szitáló esős reggelek. Ilyenkor igazán, szinte senkinek sincs jó hangulata. A kedvünk azonban nem szabad, hogy érződjön a munkánk során, hiszen szolgáltatók vagyunk, a vendégeink szépülni és feltöltődni járnak hozzánk.

Először is jegyezz meg egy örök szabályt: a vendégek nem szeretik, ha a műkörmösük, rosszkedvű, morog mindenért, vagy netán állandóan baja van a világgal. Sőt, általánosságban igaz ez az emberekre. Kerülik a depresszív kisugárzású embereket és valójában nem kíváncsiak a másik lelki világára. A mentális állapotunk ezáltal nem tartozik senkire, ne is terheljünk ezzel egy vendéget sem.

Lehetsz akármennyire ügyes kezű körmös, ha állandó problémákkal küzdesz és ezt rá is vetíted a vendégeidre, előbb-utóbb ott fognak hagyni. Ezért tartsd tiszteletben a munkádat, a munkahelyedet, amiből a bevételed származik.

Tudd, hogy a jó műkörmös nem csupán ügyes, képzett, fejlődőképes szakember, hanem emberileg is kedves. Mivel mindenkinek vannak rossz napjai, rossz időszakai, ezért a kedvesség gyakorta nem is olyan magától jövő, egyértelműen bennünk lévő állapot. Nekünk, műkörmösöknek ilyenkor is kedvesnek, végtelenül udvariasnak kell lennünk a vendégeinkkel. Soha nem éreztethetjük azt senkivel, hogy rossz napunk van, bal lábbal keltünk, problémák gyötörnek az életünkben, mert egyrészt nem tartozik rájuk, másrészt nem biztos, hogy kíváncsiak rá.

Joggal felmerülhet benned a kérdés: hogyan lehet a kedvességet tanulni? Nos, nem egyszerű, de tudnod kell, hogy egyedül te magad tehetsz a jó lelki állapotodért. Egy nő, aki szinte csak nőkkel dolgozik, nincs könnyű helyzetben. Először is saját magadat kell lelki egyensúlyba hoznod.

- Tornázz, sétálj friss levegőn, mozogj, ez alapvetően boldogsághormont termel.

- Egyezz ki a világgal, ismerd fel a korlátaidat, de tegyél azok tágításáért.

- Igyál naponta elegendő folyadékot, mert a vízhiány fejfájást és borús kedélyállapotot idéz elő.

- Mivel színekkel dolgozol, használd ki ezek pszichés gyógyító erejét! Gyönyörködj bennük, hisz a munkád maga egy színterápia.

- Engedd el a haragod, ne segíts haragudni senkinek!

- Minden nap keress valami szépet a téged körülvevők világában. Még a legborúsabb napon is megláthatsz egy kirakatban valamit, vagy egy fényt, ragyogást, ami boldogabbá tesz. Keress olyan dolgokat a környezetedben, amik fizetség nélküli vizuális boldogságot adnak.

- Nap végén összegezz és légy hálás a sorsodnak azokért a pozitív dolgokért, amikben aznap részed volt.

A pozitív gondolkodás kedvessé tesz, amit a vendégeid érzékelni fognak. A kedvesség olyan tulajdonság, ami bármikor, bármilyen helyzetben a te javadra kamatozik. Jó munkát a hétre!

 

B.E.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1