https://www.traditionrolex.com/1

Ha nem jön el a vendég

2024. április 18. - Andrea, Ilma, Apolló, Aladár napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.07.31 - 12:51

Ha nem jön el a vendég

Kevés bosszantóbb dolog történhet egy szolgáltatóval, mint amikor a beírt időpontra nem jön el a vendége. Főként a hónap vége felé panaszkodnak egyre többet a műkörmösök, hogy a vendég előzetes lemondás nélkül nem jön el a megbeszélt időre. Ez a jelenség sajnos elég nehezen kezelhető, ugyanis a vendégek egy nagyon kis százaléka örökös szolgáltató cserélő marad. A kimaradó vendégek indokait felesleges lenne kutatni, gyakorta még fel sem veszik a telefont, vagy egyenesen kikapcsolják, hogy a szolgáltató ne tudja rajtuk számon kérni a hiányzást. Egy azonban tény marad: a műkörmös ott ül az asztala mögött és bosszankodik a kimaradó keresete és a holt idő miatt.

Vannak olyan kolléganők, akik bőszen és felháborodva kiírják a közösségi oldalukra, vagy saját weboldalukra, hogy aki legközelebb szó nélkül nem jön el, az előre kell, hogy fizesse a kiesett szolgáltatás felét. Meg ezentúl aki előre kér időpontot, az előleget kell, hogy fizessen a (még el sem végzett) szolgáltatásért. Sajnos ez a legrosszabb, amit egy műkörmös tehet. Egy-egy ilyen szankció bevezetésével a vendég első dolga az lesz, hogy új körmös után néz. Persze joggal merülhet fel bennünk a kérdés ilyenkor: Egy műkörmösnek el kell tűrni a megbízhatatlan vendégek által okozott anyagi kiesést? A válasz egyszerű: sajnos jobbára igen.
Ez egy ilyen szakma. Mi szolgáltatunk, szépítünk, nem büntetünk. Okosabb dolog, ha az általunk megbízhatatlannak tűnő vendégeket kiiktatjuk, s a jövőben nem adunk nekik új időpontot. Ez az egyetlen dolog, amit ilyen esetben ésszerű határok közt megtehetünk. Előre el nem végzett munkáért pénzt kérni egyrészt etikátlan, másrészt további bonyodalmakra adhat okot, hiszen akár még nekünk is közbejöhet egy betegség a kifizetett időpontra.


Töltsük ilyenkor az időnket javunkat szolgáló, hasznos dolgokkal. Elintézhetjük a saját dolgainkat, de akár szakmai fejlődésre is használhatjuk az időt. Legyen mindig a fiókunkban egy tasak gyakorló tip. Okos telefonon, laptopon vagy tableten kapjuk elő a kedvenc műköröm mintáinkat, vagy találjunk ki új dizájnokat. A műkörömépítő szakmában az önképzésnek hatalmas jelentősége van. Vásároljunk Step by Step kiadványokat, vagy szaklapokat erre a célra. Az önképzés mellett nézhetünk tájékoztató jellegű műkörmös videókat is az alábbi linken: www.mukorom.tv (a valós oktatással azért ez nem felcserélhető) A szakmánkban való sikereink egyik kulcsa a legfrissebb trendről, technikákról való tájékozottság. Használjuk hát előnyünkre a kiesett időt, hiszen a szakmai fejlődésünket idővel pénzre tudjuk váltani.

B.E.




Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1