https://www.traditionrolex.com/1

Műkörmös vagy? Tornázz!

2024. április 16. - Csongor, Bernadett napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2015.05.22 - 08:22

Műkörmös vagy? Tornázz!

Az ülő munkát végzők, így a műköröm építők is pár év megfeszített tempójú munka után bizony elkezdik fájlalni a végtagjaikat, hacsak idejében nem tesznek ellene.

A napi munka során is tudsz apró dolgokat tenni a gerinced és a vérkeringésed javításának érdekében. Akár ülve, munka közben végrehajthatod ezt a néhány kis tornagyakorlatot.

1) Nyújtsd ki a lábad.

2) Mozgasd a lábfejed, le és fel, majd körözz vele.

3) Egy - egy részmunkánál egyenesítsd ki a hátad - egy szett köröm elkészülési ideje alatt ez is három - négy kinyújtózkodás a gerinced számára.


4) Ülő helyzetben told ki a csípőd jobbra és balra - meglátod, milyen jól esik ez már a harmadik vendégnél is!

5) A karjaidat nyújtsd ki a fejed mellett felfelé, majd nyújtózz feljebb és feljebb, ez is nagyon kellemes lehet egy fárasztó nap során akár többször is.


6) Ha befejeztél egy vendéget, feltétlen állj fel, akkor is, ha már ott toporog a következő vendég! (Magadnak mindig te legyél az első.)

7) Ha teheted, kísérd el a vendéged az ajtóig, ezzel kicsit bejáratod a fáradt lábaid. Menj el a mosdóba, ha van egy perced, csinálj pár guggolást is, ez fokozza a vérkeringésed.
Különösen ajánlott ez azoknak, akiknek a hosszabb ülés során dagadni kezd a bokájuk - ez ugyanis a nem megfelelő keringés tünete.


8) Mivel előre hajtott fejjel dolgozol, egy idő után érezni kezded a már megszokott nyakfájást, amit a fejed oldalra való kimozgatásával csökkenthetsz. Hidd el, jóleső érzés lesz ez a nyakizmaidnak. A fejed ilyenkor hátra sose hajtsd, az nem tesz jót a nyakcsigolyáidnak.

9) Ha fejkörző mozdulatokat is csinálsz, figyelj, hogy csak egyenes tartásban, előre nézéssel tedd, és hátra ebben az esetben se hajtsd a fejed.


Aki kedveli a mozgást, az feltétlen próbálja ki ezeket a gyakorlatokat, amikor csak teheti, aki nem annak pedig vegyük úgy, hogy előbb vagy utóbb muszáj lesz. Hosszútávon a mozgásnak csak pozitív hozama van, számos gerinc problémát és az esetleges elhízást is megelőzi. Tehát, ha műkörmös vagy, tornázz, a jó egészséged és a fittséged megtartásának érdekében!



 

 

B.E.

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1