https://www.traditionrolex.com/1

A jó sablon fél siker!

2024. április 16. - Csongor, Bernadett napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Anyagkalauz rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2014.11.25 - 15:07

A jó sablon fél siker!

A műkörmös szakmában a legelterjedtebb körömhosszabbítási fajta az építés. Egy hibátlan épített köröm egyik titka pedig a jó sablonozás. A jó sablonozáshoz pedig egy igényes műkörmös a legjobb sablont választja.

Nos, lássuk, mik is azok a sablonok és honnan tudjuk, hogy melyik a legjobb? 

A sablont a műkörmös szakmában kikerülő alátétnek is nevezzük. Minden cég forgalmazza a saját sablonját, de természetesen nagyon nehéz kiválasztani a legjobb sablont. Ezért nyújtunk némi segítséget hozzá.

 

A jó sablon először is gördülékenyen, jól kezelhető. A jó, illetve  a legjobb sablont használja a legtöbb műköröm olimpiai bajnok, hiszen ők már csak tudják, mivel lehet világversenyeket nyerni. Egy jó sablon négy rétegű, ami a következőkből áll: 1. ragasztó réteg, 2. papír réteg, 3. vékony alumínium réteg, 4. felületi fólia, ami az építés során felhordott és megkötött anyagot tartja, illetve az könnyen leválasztható onnan. A gyári kimélyítése optimális ívű, az alsó pillangó szárny könnyen összeilleszthető, sőt, a kiváló sablon tartalmaz hosszanti és keresztirányú, esetleg kúpos (stilettohoz) segédvonalakat. A jó sablon számokkal mutatja a körömhosszt, így könnyebben be fogod tudni árazni majd a körmöt a felhasznált anyagmennyiség függvényében.

 

A kiváló sablon a fentieken kívül a legoptimálisabban kell, hogy ragadjon a vendég ujjára. Nincs annál elkeserítőbb, ha egy sablont úgy kell lefejteni, majd a maradvány cafatokat lekapargatni a vendég ujjáról. Tehát: a sablon nem attól jó, mert túlontúl ragad! A sablonnak nem szabad sem túl kicsinek, sem túl nagynak lenni egy szalonkörömhöz. A sablont, a négy rétege ellenére is könnyedén lehessen hozzászabni a vendég mosolyvonalához.

 

Egyetlen ilyen sablon létezik. Európában a legtöbben ezt használják. A legnagyobb versenyeket nyerték meg vele. A legtöbb szakmai világsztár is ezt preferálja. Crystal Nails pillangó sablon. Vigyázat, hamisítják! Kizárólag az eredetit ajánljuk!

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1