https://www.traditionrolex.com/1

Kerüld el a náthát!

2024. április 19. - Emma, Malvin, Zseraldina napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2014.10.30 - 09:38

Kerüld el a náthát!

Az őszi hideg beköszöntével a nyakunkon a szokásos évi náthaszezon is. A betegséget elkapni szinte bárhol lehet, bevásárlóközpontban, tömegközlekedési eszközökön, közösségi helyeken. Azonban sokkal nagyobb az esély a megbetegedésre, ha egy beteg vendég ül velünk szemben, miközben fogjuk a kezét. Ezért nem árt néhány óvintézkedést bevezetni erre a baciterhes időszakra.

Először is gondoljunk a saját immunrendszerünkre, és tankoljuk fel a szervezetünket bőven VITAMINnal. Az egészséges műkörmös nemcsak jó teherbírású, hanem nehezebben kap el bármilyen betegséget. Munkahelyünket - legyen az szalon, vagy éppen egy asztal - SZELLŐZTESSÜNK minél gyakrabban. Az elhasznált levegőben jobban szaporodnak a bacilusok. Akármilyen furcsán hangzik, ha nem iszunk elég folyadékot, a szervezetünk támadhatóbbá válik, tehát IGYUNK NAPONTA LEGALÁBB MÁSFÉL LITER VIZET. Ilyenkor jó szolgálatot tesz a vízbe némi frissen facsart citromlé is - a C VITAMIN valóságos védőpajzsként szolgál majd. Apropó, C vitamin.... a legújabb felmérések szerint egy felnőtt, dolgozó vagy tanuló ember minimum C vitamin szükséglete 1000 miligramm, nem árt szem előtt tartani ezt, ha a patikában épp utánpótlást vásárolunk.

A legyengült szervezet könnyebben megbetegszik, ezért kerítsünk sort heti rendszerességgel a MOZGÁSra, valamint lehetőség szerint gyalogoljunk minden nap a SZABAD LEVEGŐn amennyit csak tudunk. Bizonyított tény, hogy azok a személyek kevésbé fogékonyak a náthára, akik naponta egyszer egy JÓÍZŰT NEVETNEK...

De mit tehetünk, hogy a vendégünk ne üljön be hozzánk fülig náthásan? Nos, valljuk be, elég keveset. Megtehetjük azonban azt, hogy kiírunk a honlapunkra, vagy közösségi üzenőfalunkra egy udvarias FELHÍVÁSt, miszerint "A náthával és egyéb fertőző betegséggel küszködő vendégeknek soron kívül adok másik időpontot, köszönöm, hogy tiszteletben tartod az egészségemet - ezentúl is boldogan állok a rendelkezésedre!" Láttunk már hasonló felhívást kis kártyán, ami a műkörmös mosdókagylójánál volt elhelyezve - nyilván nem véletlen, hiszen a vendég itt kezdi a szolgáltatás igénybevételét, egy alapos fertőtlenítő kézmosással.

A munkahely bejárati ajtajának kilincs körüli része fertőtlenítése legyen napi szinten is többször elvégezve, valamint a felület fertőtlenítést is vegyük komolyan. Minden vendég után cseréljünk törölközőt az asztalon, a kéztámaszt borítsuk be eldobható papírtörlővel.

Ha bekövetkezett a baj és egy potenciálisan fertőző vendég mégis beült velünk szembe, akkor húzzunk eldobható maszkot, szükség szerint kesztyűt. Maszkot adhatunk a vendégnek is, de a szolgáltatás befejeztével ezt ne nálunk dobja ki. A használt papírzsebkendőit is vigye haza, akármilyen kelletelen is, feltétlenül kérjük meg erre.

 

Mindezen fentiek figyelembevételével és alkalmazása mellett jó eséllyel elkerülhető a fertőző nátha, még a tömeges megbetegedések esetén is. 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1