https://www.traditionrolex.com/1

Hidegallergia a kéz bőrén

2024. április 19. - Emma, Malvin, Zseraldina napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Hírek, események rovat cikke

Szerző: Berki Erika
Publikálás: 2014.01.02 - 18:14

Hidegallergia a kéz bőrén

Elég néhány órás hideg szélben való tartózkodás, az erre érzékenyek máris számos tünettel küszködnek a kezük bőrén. A kézfej sok esetben kivörösödik, apró kis hajszál repedések vagy bőrfelhámlások keletkeznek, ami többnyire akár ki is vérzik.

A kéz bőre összességében ég, gyakran viszket és  a felmelegedéssel egyidejűleg a tünetek is elmúlnak, illetve a kivérzett hajszálrepedések pedig gyógyulásnak indulnak. Ezek a tünetek a test bármely részén előfordulhatnak, de leggyakoribb a kézfejen illetve az arcon fordul elő.

Kezelése gondos odafigyelést igényel, szükség szerint az ilyen vendégnek biztosítsunk a szokásosnál is nagyobb tisztaságú munkakörnyezetet. Kezei alá tegyünk steril fehér törölközőt, illetve papírtörlőt. A kezét - a hajszálrepedések, vagy bőrirritációs tünetek ellenére is - fertőtlenítsük, csak ezután kezdjünk hozzá az érdemi munkának. 

A hidegallergiásoknak egyáltalán nem ellenjavalt a műköröm viselése.

Ellenben az összes tüneti kezelés csakis a műköröm felépítése után következhet. Az ilyen kezű vendéget célszerű hetente egy-két alkalommal kézápolásban részesíteni. Ilyenkor alkalmazzunk Crystal SPA Warming  Balm-ot, azaz melegítő balzsamot, ami néhány perc alatt felmelegíti a hideg kezet. (ugyanez a balzsam kiválóan alkalmazható pedikűr során lábra is.) Ezt követően Crystal SPA Skin Butterrel, azaz bőrápoló luxusvajjal masszírozzuk át gyengéden a kéz bőrét, majd lehetőség szerint merítsük meleg paraffinba a vendég kezét. A paraffinnak kiváló a hőmegtartó képessége, ezért hosszabb időn keresztül tartja tágabban a bőr pórusait, s nagyobb hatékonységgal tud dolgozni a luxusvaj a kéz bőrén. Ezt a kezelést minél sűrűbben végezzük el, esetleg ajánljuk a vendégünknek megvételre kis kiszerelésű luxusvajat, vagy melegítő balzsamot.

Mindezek mellé az immunrendszer megerősítése multivitamin tabletták szedésével kifejezetten jótékony hatású lehet a bőrre is.

B.E.

 

Kapcsolódó hozzászólások a cikkhez

Műköröm szaküzletek

Műköröm szaküzlet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár

https://www.traditionrolex.com/1